Veceras premijera dokumentarnog filma “Hako” na Martovskom festivalu u Beogradu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na 71. Martovskom festivalu u Beogradu večeras će bit  upriličena svjetska premijera dokumentarnog filma “Hako” Josipa Pejakovića.

Protagonist filma i unuk glavnog junaka, Hako Duljević kazao da je ovo jedan vid stisfakcije za žrtvu koju je njegov djed podnio i na kraju životom platio jer nije htio podići ruku na komšije.

-Dokumentarni film koji se zove “Hako” koji posebno tretira sudbinu moga djeda, koji je 1943. godine na pravdi boga likvidiran i sve nas koji smo njegovi potomci, našu sudbinu, njegovu sudbinu I tu nepravdu koja je njemu učinjena. Taj film koji se zove “Hako”a čiji je reditelj Josip Pejaković doživio je svjetsku premijeru, upravo, ovdje u Beogradu na Međunarodnom film festival. Smatram da je ova premijera ovog ranga svojevrsna nagrada ili stisfakcija za žrtvu koju je  moj djed Hako platio, a platio je glavom da bi spaio jednu djevojčicu u ratnom vihoru na Pešteru. U duhu Pešterske tradicije  da sve što posjeduješ trebaš dat da bi spasio glavu, a glavu dat da bi spasio obraz Hako je postupio u tako teškom trenutku I svima nama ostavio u amanet da njegujemo čovjekoljub na ovako jednom važnom skupu . Ovdje smo da govorimo o Pešteru i Peštercima, o vrijednostima, i ovo smatram osim premijere filma, svojevrsnim festivalom naših vrijednosti Peštera i Pešteraca, rekao je Hako Duljević.

Duljević uputio poziv javnosti da prisustvuje ovom događaju.

-Koristim priliku da iz Beograda iz Doma omladine pozovem sve naše prijatelje, čestite Pešterke i Pešterce da prisustvuju večerašnjoj premijeri, prvom prikazivanju filma “Hako” u velikoj Sali od 19h, dodao je on.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img