Predsjednik Mešihata sa majkama Srebrenice

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U utorak, 26. marta 2024. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić u pratnji zamjenika predsjednika susreo se sa majkama Srebrenice i rukovodstvom Emaus Centra, predvođenim pomoćnikom direktora Elmedinom Škrebom.

U srdačnom razgovoru sa članicama delegacije, muftija Dudić izrazio je podršku majkama Srebrenice i odao priznanje naporima koje čine u cilju ostanka i opstanka na prostoru Srebrenice, te čuvanju i prenošenju istine o svemu što se u njoj događalo tokom agresije na Bosnu, posebno tokom genocida 1995. godine, naglasivši da su one ponos bošnjačkog naroda i simbol dostojanstva, koje nisu pokolebali ni najveći zločini i nepravde koje su preživjele pojedinačno – na nivou porodica i kolektivno – na nivou naroda.

Majke Srebrenice zahvalile su predsjedniku Mešihata i Islamskoj zajednici na kontinuiranoj podršci i pažnji, izrazivši neskrivenu želju i očekivanje da će u budućnosti posjete i prilika za razgovor biti intenzivnije, zaključujući da je zijaret, stisak ruke i zagrljaj, bratski razgovor i razumijevanje ono što njima u ovim danima najviše treba.       

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img