Mešihat darovao iftarima 1.050 postača od Kraljeva do Subotice

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Druge večeri posjete Muftijstvu novosadskom, iftar pod pokroviteljstvom predsjednika Mešihata Islamske zajednice, 22.03.2024. godine, upriličen je u Subotici u prisustvu izaslanika gradonačelnika g. Srđana Samardžića – člana Gradskog vijeća, direktora javnih preduzeća i ustanova, uglednih privrednika i članova Medžlisa IZ-e Subotica.

Muftija novosadski hfz. Nedžad ef. Hasanović tokom obraćanja rekao je da je duša puna kada se iftarski trenuci dijele s dragim osobama.
U ime gradonačelnika g. Stevana Bakića, koji je bio opravdano odsutan, predstavnik Samardžić istakao je da je veliko zadovoljstvo biti u ime Grada na iftaru koji ima društveni karakter i svjedoči divnim odnosima Medžlisa i Grada Subotice.
„Više od 20 nacionalnosti ovdje živi, a večerašnji iftar svjedoči da gradimo puteve iskrenosti, prijateljstva i razumijevanja“, rekao je g. Samardžić prenoseći pozdrave gradonačelnika.

Domaćin iftara muftija dr. Mevlud ef. Dudić istakao je da je iftar tradicija kada se s Gradom Suboticom dijeli radostan trenutak.
„Za nas u islamu najradosniji trenutak je završetak posta, a on se dijeli s prijateljima. Sve od osnivanja džemata i gradnje džamije imamo razumijevanja među gradskim vlastima. Muhadžir džamija jedan je od ukrasa Grada zajedno sa ostalim bogomoljama. Od vjernika, pripadnika islama, očekujemo da budu u pravom smislu Božji namjesnici na Zemlji, da se tragovi vjere primjećuju u njihovom svakodnevnom životu. Ovih 18 dana Ramazana koliko je ostalo vrijeme je oprosta. Zato tražimo oprost od Allaha dž.š., ali i praštajmo jedni drugima. Od onih smo koji su darovali iftarima 1.050 postača od Kraljeva, preko Loznice, Kruševca, u i oko Beograda, u i oko Novog Sada. Muslimani u Subotici pravi su primjer kakvi građani trebaju biti“, kazao je muftija Dudić.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img