Muftija Plojović u Novom Sadu: Džamija i njeni vjernici već 17 godina svjedoče jedinstvu u ovoj regiji

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Drugog dana posjete Muftijstvu novosadskom delegacija Islamske zajednice održala je hutbe i predvodila džuma namaz u nekoliko džemata.

U Beogradu je predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić u Islamskom centru, muftija novosadski hfz. Nedžad ef. Hasanović u Beočinu, glavni imam Medžlisa IZ-e Novi Pazar Dženan ef. Kamešničanin u Velikom Ritu, glavni imam Medžlisa IZ-e Tutin Vahjudin ef. Ćosović u džematu Adice, dok su glavni imam Medžlisa IZ-e Priboj dr. Harun ef. Eminagić i prof. Medrese Muhedin ef. Latifović u džematima Krnjača i Makiš.

Zamjenik predsjednika Mešihata muftija dr. Rešad ef. Plojović hutbu je održao i džumu predvodio u centralnom novosadskom džematu.

„Mesdžid na ovom prostoru je mjesto gdje se vjernici više od 43 godine sastaju, a već 17 godina svjedoče jedinstvu i pripadnosti Islamskoj zajednici u ovoj regiji. Iza nas je dio Ramazana koji je protekao u znaku obilja Allahove dž.š. milosti. Druga trećina koja je pred nama obiluje Njegovim opraštanjem za one koji obećavaju da će prestati s grijesima. Neophodno je pojačati ibadete u kojima je i Kadarska noć, vrjednija od hiljadu mjeseci. Osobina vjernika je da može pogriješiti, ali neće biti ustrajan u grijehu. Najbolji od grješnika su oni koji se redovno kaju. Ovo je dio Ramazana kada u iftarskim trenucima podignemo ruke i zamolio Allaha dž.š. za oprost, da nam daruje što želimo i da ne zaboravimo zahvaliti na onome što imamo“, kaže muftija Plojović.

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img