Đerlek – Opština Tutin odbila da izgradimo put Leskova – Gradac

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ministar zadužen za ravnomjerni regionalni razvoj Edin Đerlek saopštio je danas da je opština Tutin odbila da potpiše ugovor sa Ministarstvom na čijem se čelu nalazi o sufinasiranju izgradnje puta Leskova – Gradac gde se nalazi jedna od najstarijih džamija kao i loklani put ka pravoslavnom groblju u selu Suvi Do.

Đerlek dodao da je preko Ministarstva obezbijedio gotovo 600.000 eura za izgradnju puta, ali da će ta sredstva sada biti preusmjerena drugim opštinama u Srbiji.

– Iako smo obezbedili 80% sredstava što je maksimum predvidjen Programom i Javnim pozivom u vrednosti od 67.608.742,43 dinara što su rekordna sredstva izdvojena za neku opštinu u Srbiji od strane Kabineta, jer je kako kažu Opština u blokadi i dugovanjima te ne mogu obezbediti ni preostalih 20% sredstsva, čime će meštani ostati uskraćeni za važne putne pravce koje nekima život znače.

Đerlek podsjetio da je Minsitarstvo za ravnomjerni regionalni razvoj do sada, za samo godnu dana, sufinasiralo nekoliko vrijednih projekata u ovoj sandžačkoj opštini:
-Izgradnju opštinske uprave Tutin
(17 miliona)
-Novi sistem grejanja u školi u Ribariću
(3.6 miliona)
-Katamaran za čišcenje jezera Ribariće
( 10,4 miliona)

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img