Islamska zajednica jedina institucija u koju je ispravno dati zekat i sadakatul fitr

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mjesec Ramazan je svojevrsna prilika koju nijedan vjernik ne treba da propusti. Nagrada koju Uzvišeni Gospodar daje za dobro djelo učinjeno u mjesecu Ramazanu mnogo je veća nego za to isto djelo mimo mjeseca Ramazana.

Mnogim neiskrenim je nažalost Ramazan prilika kada mogu nešto za sebe prigrabiti. Međutim, ono što često svojim džematlijama kažem kada govorim o tim temama, jedina institucija oko koje nema apsolutno nikakvog razilaženja, da li je ispravno svoj zekat dati ili ne dati, sadakatul fitr dati ili ne dati je Islamska zajednica. Ne postoji niko od učenjaka koji kaže da se ne smije dati u Islamsku zajednicu, kaže Jasmin ef. Eminić, koordinator CHR Hajrat za Priboj.

Naglašava da oko svih drugih institucija koje se bave sakupljanjem zekata i sadakatul fitra postoji razilaženje

Na jednoj strani imamo nešto što je sto posto ispravno, a na drugoj strani nešto oko čega postoji određena sumnja. Da li je ispravno ili ne ispravno. Tako da je svakom dobrom čovjeku lako odlučiti. A na konto svega toga imamo šta ko radi i kako radi. Kako smo već rekli Hajrat je na raspolaganju ljudima kojima je pomoć potrebna 365 dana u godini. Druge organizacije se razlete u mjesecu Ramazanu i njih više nema

Ispunjavajući obaveze propisane Kur’anom vjernici podržavaju rad svih odgojno-obrazovnih i vaspitnih ustanova Islamske zajednice kao i Centra za humanitarni rad Hajrat koji svoje djelovanje neprestano potvrđuje.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img