TAKT: Neistiniti navodi Memića, očekujemo izvinjenje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Portal “Takt” demantovao je danas izjavu ministra turizma i omladine Huseina Memić da ih je osnovalo Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) i da nikada nije bio pozvan da bude njihov gost, nazvavši je “potpunom neistinom”.

Iz tog medija su naveli da ga je osnovala grupa mladih, nezavisnih pojedinaca bez političkih afilijacija, a ne BNV, što je lako proverljivo na sajtu Agencije za privredne registre.

Dodali su da rade profesionalno, te da su otvoreni za sve stranke i strane.

“Neistinita je izjava ministra Memića da nikada nije dobio poziv da gostuje na Takt-u, jer je isti bio pozvan još dok je bio direktor Kulturnog centra, međutim, svoje gostovanje je odložio dok ne realizuje nekoliko bitnih projekata o kojima bi mogao pričati u emisiji”, navode u tom mediju.

Poručili su da već četiri godini rade nezavisno i slobodno, promovišući pozitivne primere i slobodu mišljenja, kreirajući nepristrasan i edukativan medijski sadržaj i dajući ljudima prostor da inspirišu druge.

Podsetili su da je “Takt” jedan od šest medija koji je odlučio da vrati novac dodeljen na konkursu za sufinansiranje medijskih projekata u Novom Pazaru, izražavajući nezadovoljstvo načinom na koji se ta sredstva dele i favorizovanjem jednog medija.

“Takvo ponašanje, kao i postupak ministra Memića, predstavljaju jasan pokazatelj da, umesto podrške, slobodni mediji u Novom Pazaru trpe diskriminaciju i razne pritiske”, saopštili su iz “Takta” uz poziv Memiću da im se javno izvini.

Memić je na sednici Skupštine Novog Pazara, prilikom repliciranja jednom od odbornika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, rekao “imate Takt televiziju, vi ste je osnovali”.

“Deset godina sam bio direktor Kulturnog centra, koji je proglašen najboljim kulturnim centrom u Srbiji, nikad me nije zvao vaš novinar da gostujem na toj televiziji. Nikad. Jedan minut, jednu sekundu nisam dobio”, kazao je Memić.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img