Numanović: Organizovati bajramski koncert bez dozvole grada je nemoguće

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Najavljeni bajramski koncert pjevačice Dragane Mirković u hali Pendik u Novom Pazaru, koji je zakazan za 10. april, izazvao je pobunu u javnosti, naročito na društvenim mrežama i političkoj sceni. Šef odborničke grupe SPP-a Edin Numanović, izrazio je protivljenje održavanju koncerta, predloživši Skupštini njegovu zabranu. 

“U momentu kada još traje humanitarna katastrofa u Gazi, kod našeg bratskog naroda, neprimjereno je da u Novom Pazaru organizujemo bajramski koncert. Neprikladno je i zbog naše vjere, običaja, gdje nam ne priliči da na taj način završavamo post u mjesecu ramazanu, da na taj način obilježavamo naše blagdane, ali i kvari onu iskrenu i čistu sliku koju smo mjesecima slali iz Novog Pazara sa svim protestima i šetnjom za Gazu i Palestinu. Sad treba sve te kvalitetne proteste, koji su osvetlali obraz ovog grada, da pokvarimo sa jednom ružnom slikom koja udara na ugled svih Novopazaraca”, dodao je on.

S druge strane, vijećnik Albin Šabotić iz Sandžačke demokratske partije (SDP) naglasio da koncert organizira privatno lice.

“Ovo nije u organizaciji grada niti bilo koje ustanove grada, već ovo radi privatno lice. Ovaj čovjek koji to radi nije politička priča, nije gradska priča i ovo nema nikakve veze ni sa kim od nas. Pozivam vas da ovaj prijedlog povučete, zato što nije dobro  da se nalazi tu”, riječi su Šabotića.

Odgovore na ovu tvrdnju dali su Šef odborničke grupe SPP-a Edin Numanović i odbornik SPP-a Jonuz Džanković.

“Ko će se tu pronaći, ko je planirao zaista ne znam. Ali organizovati u hali Pendik bez dozvole grada, to mi malo vrijeđa inteligenciju”, naglasio je Numanović.

“Pendik je grada Novog Pazara. Taj koji je to uradio on bruka cijeli grad i sve nas”, poručio je odbornik SPP-a Jonuz Džanković.

Numanović pojasnio da je grad Novi Pazar ustupio dvoranu Pendik za organizaciju koncerta i još jednom pozvao na otkazivanje. Koncert Dragane Mirković i dalje je na programu 10. aprila.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img