Fetić: Ramazanski program je tradicija, kviz IKRE pokupio svu pažnju publike

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ramazanski program na Sandžak televiziji, Refref radiju, Agenciji SANA, je postao tradicija. Direktor Sandžak media centra Salahudin Fetić, kaže da su izazovi iz godine u godinu sve veći, ali dobra organizacija i stručni tim uspješno realiziju svaku ideju.

Dodao da nijedan uspjeh se ne postiže bez velikog truda i zalaganja.

“Ramazanski program, koji već deset godina radimo u okviru Sandžak media, svakako predstavlja jednu ramazansku čestitku ili dar, koji mi iz Ramazana u Ramazan poklanjamo našim gledaocima. Iz godine u godinu izazovi su sve veći i svaka godina zahtijevala je ubacivanje noviteta, što treba da bude interesantno i da odgovori na zahtjeve naše publike i vjernika. Svakako, taj posao nije lahk. Međutim, Sandžak media, Sandžak televiziji i ostalih su mediji koji rade puno. Mi kao mediji nemamo taj luksuz, poput nekih drugih kuća, da godinu dana spremamo ramazanski program. Imamo kratak rok za pripreme, ali velikim radom i predanim trudom svih naših kolega, iz godine u godinu, uspjevamo da tu ljestvicu podignemo za jedan stepen više”, kaže Fetić.

Glavni i odgovorni urednik Glasa Islama Edin ef. Redžepović, istakao je da ta dužnost velika odgovornost, a ujedno i velika čast. Glas Islama je prvo i jedino vjersko glasilo muslimana u Srbiji osnovano 12. 12. 1996. godine u Novom Pazaru, a prvi broj izašao je u januaru 97 godine.

“Glas Islama u kontinuitetu izlazi punih 27 godina što nam bez imalo sumnje ukazuje na kvalitet časopisa. Glas Islama je glas istine, pravog puta, glas transparentnosti. Slobodno možemo kazati da je Glas Islama prvi i jedini časopis koji radi na afirmaciji vjere, klture, društva i zajednice”, rekao je ef. Redžepović.

Sandžak televizija ove godine gledateljima je prezentirala prvi islamski kviz na ovim prostorima, koji je već dobio pažnju publike.

“Ta ideja kod nas postoji od ranije. Tražili smo modele i mehanizme i Allah dž.š. nam je pomogao da u ovom mjesecu Ramazanu krenemo sa tim hairli projektom. Mnogo sam zadovoljan reakcijama koje sam, već od prve večeri kada je krenulo emitovane, dobijao od naših gledaoca. Mogu slobodno da kažem da sam dobio na stotine pozitivnih i pohvalnih poruka i to me čini radosnim i ponosnim, jer naša misija jeste da u tom medijskom smislu damo odgovor na zahtjeve koji se od nas traže, od strane naše publike. Prezentirali smo Islamskoj zajednici našu namjeru i dobili odma podršku, te dobili i pokroviteljstvo za tu glavnu nagradu koju će pobjednik kviza dobiti, a to je odlazak na Umru. Ovom prilikom želim da se zahvalim Mešihatu Islamske zajednice na čelu sa muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem koji su imali sluha za ovu našu inicijativu i dali nam punu podršku. Nijedan uspjeh se ne postiže bez truda i zalaganja. Uložili smo puno truda, ali također, svjedoci smo da ubiramo velike plodove od tog truda”, riječi su direktora Sandžak media centra.

Kolika je važnost ramazanskih programa i sadržaja na svim medijima, kao i očuvanje štampanog medija za kulturu jednog naroda, poput Glasa Islama, pogotovo u današnjoj eri novih medija, ef. Redžepović odogvara.

“Ako pogledamo hronološki vidjećemo da su mediji uvijek igrali važnu ulogu u društvu i zajednici. I u ovom današnjem vremenu, slobodno možemo reći da, mediji igraju veliku i važnu ulogu. Možemo kazati da je Glas Islama jedina arhiva islamskih tekstova. On je poligon mladim istraživačima, onima koji žele da piše. Također, želim kažati da je Glas Islama arhiva naučnih radova, odnosno tih tekstova”, naglasio je on.

Sandžak televizija i kompletam Sandžak media centar je na visokom nivou, ali svakako da može bolje i više, kaže Fetić i dodaje da je u pripremi mnogo projekata.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img