Skupština Novog Pazara – Odbijeno svih 26 prijedloga opozicionih partija

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Svih 26 prijedloga opozicije u Skupštini grada Novog Pazara odbila je vladajuća većina.

Stranka demokratske akcije tražila je i da se uvrsti prijedlog za obrazovanje Anketnog odbora kako bi se utvrdile činjenice o, kako se navodi, u vezi s ulogom koalicije SNS-SDP-SPS u pokušaju izazivanja fizičkog sukoba građana Novog Pazara u decembru.

Pa se postavlja pitanje, zbog čega je izostala adekvatna reakcija državnih organa i zašto niko iz lokalne samouprave policije, sudstva i tužilaštva nije dao odgovore ko su organizatori ovog pokušaja izazivanja nasilja i opasnosti po živote građana Novog Pazara, kaže Merfid Kamešničanin, odbornik SDA.

Nakon formulacije s prošle sjednice, Drumski razbojnici, šef odborničke grupe SDP-a traži da se ne koriste takvi i slični izrazi

– Ja vam kažem da niko nije imao bilo kakav rekvizit i bilo kakav predmet i ne bih želio da iko imao sutra problema na sudu jer je uvrijedio članove SDP koji su bili ispred Gradske uprave. Dozvolit ćemo odbornicima opozicije da iznose svoje prijedloge iako u ovom smislu treba mijenjati poslovnik i onemogućiti da odbornici sami delegiraju teme o kojima će govoriti bez ograničenja, odgovora Fahrudin Đekić, odbornik SDP-a.

– Vidim da hoćete da zabranite opozicionim odbornicima čiji mandati nisu sporni da govore i iznose životne probleme na skupštini Grada tako što ćete da mijenjate Poslovnik, replicira Kamešničanin.

– Mi kao opozicija imamo pravo da delegiramo određena pitanja zbog građana Novog Pazara. Ne bih volio da se ova Skupština pretvori u nešto što nam ne dolikuje u kojem stanju se nalazimo. Nikad dosad na dopunske tačke nije bila replika i kako se odjednom sad na dopunske tačke ubacuje replika, ističe Jonuz Džanković, odbornik SPP-a.

– U periodu kada još niste bili sigurni da li imate ili ne vlast tri puta organizovali kontramitinge na proteste opozicije za pokradene izbore. Tri puta s pokušajem organiziranja incidenta. Tada niste pominjali da ste članovi SDP-a, već da imamo video bim ispred GU gdje građani Novog Pazara treba da gledaju utakmicu i da ako bude nekog incidenta optužimo građane, da se ne zna ko je to bio. I sad odjednom, promjena priče, rekao je Edin Numanović, odbornik SPP-a.

Opozicija je, odvojeno, predlagala poništavanje Konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja i raspisivanje novog gdje niko ne bi mogao dobiti više od 25 posto predviđenih sredstava.

– Lokalna vlast favorizovala je jedan medij u vlasništvu pojedinaca iz vladajućih stranaka čime je javni interes podredila interesu političke stranke koja vrši vlast u Novom Pazaru. Ako je RTV Novi Pazar svih građana a finansira se novcima građana zašto se skupštinsko zasijedanje ne prenosi uživo da građani vide šta se radi i kakvi sve problemi postoje u ovom gradu, kazala je Dinheta Pulić, odbornica SDA.

– Ovakvo stanje je nedopustivo zato što grubo rušimo i kršimo slobodu medija i sve tekovine postavljene kao standard. Sredstav koja s ovim konkursom dajete medijima ne smiju se davati za plate i redovno finansiranje te tv kuće. Ovo stanje je nedopustivo i apelujem da ovakav konkurs poništimo, dodaje Edin Numanović, odbornik SPP-a.

Na sjednici s brojnim tačkama dnevnog reda, za nove odnornike imenovani su Amra Husović, Marija Ćurčić, Enes Buhić i Faruk Pašović – izborna lista “Evropski Novi Pazar-Rasim Ljajić”, Nenad Milutinović i Vladimir Veličković lista “Aleksandar Vučić-Novi Pazar ne sme da stane-Ivica Dačić”, i Dženan Baćićanin “SDA Sandžaka-dr.Sulejman Ugljanin“.

Na sjednici s brojnim tačkama dnevnog reda, za nove odnornike imenovani su Amra Husović, Marija Ćurčić, Enes Buhić i Faruk Pašović – izborna lista “Evropski Novi Pazar-Rasim Ljajić”, Nenad Milutinović i Vladimir Veličković lista “Aleksandar Vučić-Novi Pazar ne sme da stane-Ivica Dačić”, i Dženan Baćićanin “SDA Sandžaka-dr.Sulejman Ugljanin“.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img