Izbegnuta tragedija u selu Suhi Do – Djeca pronašla bombu, a potom se igrala sa njom

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U selu Suhi Do u opštini Tutin, grupa djece je na putu pronašla eksplozivnu napravu – bombu, koju su zatim aktivirali bacajući je na obližnju livadu. Samo pukom srećom izbjegnuta je tragedija. Policijskom istragom utvrđeno da je bomba bila nekom iz sela postavljena ispod automobila, ali je na sreću ispala prije nego što je eksplodirala, ističu mještani.

Kako od mještana saznajemo sve se odigralo u četvrtak veče, kada su u blizni seoske džamije u vrijeme teravije namaza, primjetili nepozatno lice koje je vozilo automobil Pežo karavan, sive boje i koje je nakon kraćeg zadržavanja napustilo selo.

– Sumnjamo da je taj momak bombu postavio dok su vjernici u džamiji klanjali teraviju. Kako je džamijski makadamski put koji vodi prema glavnom seoskom putu u lošem stanju, bomba je spala sa automobila ispod kojeg je postavljena. Tu bombu su djeca našla u petak, neko vrijeme se igrala sa njom, nisu bila sigurna da li se radi o nekoj igrački ili o pravoj bombi, pa su je slikali. To je trajalo neko vrijeme, sve dok jedan od starijih dječaka, nije bombu bacio na livadu, gdje je ona eksplodirala. Eksplozija je bila toliko jaka, da se cijelo selo zatreslo.

Incident je izazvao ozbiljnu zabrinutost i strah među mještanima. Lokalna policija je intervenisala odmah nakon incidenta i obavila istragu na mjestu događaja.

– Slučaj smo odmah prijavili policiji. Oni su došli, obavili uviđaj, slikali, pokušavali sa kamera da utvrde i saznaju šta se desilo, ko je bombu podmetnuo i kome je bila postavljena, međutim do sada nije bilo rezultata.

Zabrinutost i strah su zavladali selom dok mještani pokušavaju da shvate motiv ovog gnusnog čina. Nikome nije jasno zašto bi neko podmetnuo bombu, posebno u zajednici koja se ponosi poštenim i časnim ljudima.

Naša redakcija uputila je uputila je mail PU u Novom Pazaru sa informacijama o dešavanjima koja su uzdrmala ovo mjesto. Istakli smo značaj hitnog istraživanja, potrebu za javnim saopštenjem i transparentnošću u razjašnjavanju okolnosti koje su dovele do ovog incidenta. Nažalost, do sada nismo dobili povratnu informaciju.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img