Postavljena stolarija na Islamskom centru u Velikoj Župi

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U martu mjesecu prošle godine postavljen je kamen temeljac za izgradnju Islamskog centra u Velikoj Župi, opština Prijepolje. Nakon godinu dana, uz pomoć brojnih vakifa i donatora Islamski centar dobio je novi izleg.

Velelepan centar sa brojnim pratećim objektima posebno će obradovati vjernike u prijepoljskoj opštini, a za završetak radova potrebno je još sredstava. S’ toga i poziv dobrim ljudima da budu dio ovog hairli projekta.

„Radovi napreduju onako kako smo i očekivali. Odradili smo stolariju, a u toku su radovi za struju i vodu. Nakon toga ide malterisanje, opremanje i na kraju fasada. Mi se u ime Allaha nadamo da će otvaranje biti idućeg Ramazana. Centar raspolaže sa tri sprata. Na prvom spratu je planirana sala koja će služiti za okupljanja, na drugom je planirana Škola Kur'ana i dječije obdanište. Treći sprat rezervisan je za apartmane. Finansijeri ovog Islamskog centra su donatori, a imali smo podršku i iz Arapskog svijeta“, kazao je džematlija Samir Jusović.

Ovom prilikom zahvalio se svim donatorima koji su svojim imetkom, novcem ili radom učestvovali u izgradnji ovog Islamskog centra.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img