Zukorlić u Tutinu – Nova energija za predstojeće izbore

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i narodni poslanik, gospodin Usame Zukorlić, prisustvovao je proširenoj sjednici Povjereništva stranke u Tutinu.

Na početku sastanka, povjerenik Mersudin Kurtanović izrazio je zadovoljstvo konsolidacijom stranačkih redova u Tutinu nakon nedavnih političkih turbulencija. Kurtanović je posebno pozdravio nove odbornike i funkcionere opštine Tutin koji su prisustvovali sastanku, naglašavajući značaj njihove podrške u ovom ključnom trenutku.

Predsjednik Zukorlić pohvalio je rad Povjereništva i istakao da predstavlja tek početak stranačke kontraofenzive u Tutinu. On je ocijenio povratak četiri odbornika i načelnika opštinske uprave, gospodina Farisa Rešovića, u stranačke aktivnosti kao važan korak ka potpunoj konsolidaciji stranačkih redova u Tutinu.

Predsjednik Zukorlić pozvao je sve nekadašnje članove da stave lične interese po strani i udruže snage na predstojećim izborima, ističući da će SPP predstavljati najjaču političku snagu u Tutinu.

“Vuk jede izdvojeno bravče. Veliku ideju ne treba prodati za radno mjesto i sitni interesa”, istakao je Zukorlić.

Također je istakao spremnost SPP-a na pregovore za formiranje nove vladajuće većine sa ciljem spašavanja opštine Tutin od trenutne krize, pod uslovom odavanja poštovanja i otklanjanje nepravde opštine prema rahmetli Muftiji.

Predsjednik Zukorlić obavijestio je prisutne o kooptiranju gospodina Farisa Rešovića u rukovodstvo Povjereništva u skladu sa Statutom stranke, što je naišlo na odobravanje članova stranke.

Gospodin Rešović zahvalio je stranci na povjerenju i razumijevanju, obznanivši svoju ostavku na mesto načelnika Opštinske uprave zbog želje da ne učestvuje u daljem haosu u opštini dok je stranka u opoziciji i da se posveti reformi opštinskog sistema kroz stranačke kanale kada SPP zvanično pristupi vlasti, istakavši da grupa odbornika koja je mimo stranke pristupila vladajućoj većini je napravila grešku.

Sastanak je bio prilika za članove da direktno postavljaju pitanja i dobiju odgovore od predsjednika Zukorlića o različitim temama koje ih zanimaju.

       

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img