Biševac: Mediji imaju pravo žalbe na raspodelu novca na konkursu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mediji koji su nezadovoljni kako je podeljen novac na konkursu za sufinansiranje medijskih projekata imaju pravo žalbe na tu odluku, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

On je odbio da konkretno odgovori na pitanje novinara da li je pravedno da RTV Novi Pazar godinama dobija više od 80 odsto sredstava namenjenih medijskim projektima.

“Postoji komisija koja je sastavljena i od novinara koja odlučuje. Znamo da Regionalna (RTV Novi Pazar) svake godine dobija sve manje novca. Postoje neki kriterijumi, svi imate pravo da uložite žalbu na odluku, da tražite da li su u pravu ili ne, da dokažete primedbe”, rekao je Biševac.

Šest medija iz Novog Pazara među kojima je i Sandžak televizija, odbilo je da prihvati sredstva dodeljena na konkursu Gradske uprave za sufinansiranje medijskih projekata nezadovoljni što je i ove godine nastavljena praksa neravnomerne i nepravedne raspodele novca.

Šef Odjeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Nikola Bertolini kazao je da ne želi da komentariše ovaj konkretan slučaj, ali da EU pažljivo prati situaciju i da je sloboda medija izuzetno važna.

“Pažljivo pratimo na koji način se mediji tretiraju u zemljama kandidatima, ne trpimo pretnje i ugrožavanje medija”, rekao je Bertolini.

Dodao je i da je EU izdvojila milion evra za medijske projekte u ovoj godini i da se na konkurs mogu prijaviti i mediji iz ovog grada.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img