Bertolini: Ulaganja države u Novi Pazar pozitivna stvar

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Šef Odjeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini ocenio je danas da su državna ulaganja u Novi Pazar pozitivna stvar, te da ovaj grad treba da bude prioritet ne samo zbog raznovrsnosti svog nacionalnog sastava već i velikog broja mladih.

Bertolini je nakon zajedničkog sastanka sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem kazao da će Evropska unija nastaviti da podržava projekte koji pružaju podršku mladima i civilnom sektoru, i da postoji mogućnost da u ovom gradu bude otvorena Evropska kuća.

„Mi trenutno ovde pomažemo i ulažemo koliko možemo i vidimo da je došlo do povećanja ulaganja od strane države i Vlade, što je pozitivno. Evropska unija je u nekoliko gradova u Srbiji već uspostavila centre za informisanje, pa zašto i ovde ne bismo imali Evropsku kuću jer Novi Pazar je mlad i dinamičan grad“, rekao je Bertolini.

On je danas sa predstavnicima lokalne samouprave obišao radove na drugoj fazi izgradnje Smart City centra koje EU finansira preko EU PRO Plus programa sa preko 321.000 evra.

Gradonačelnik Novog Pazar Nihat Biševac rekao je novinarima da se otvaranje tog centra očekuje polovinom godine, te da će nakon toga početi i izgradnja tehnološkog parka.

„Pomoć koju EU pruža Novom Pazaru je od velikog značaja, naročito kada je u pitanju projekat koji pruža podrčku mladima i IT sektoru. Nakon izgradnje Smart City centra spremamo loklaciju za izgradnju tehnološkog parka u koji će biti uključeno preko hiljadu mladih ljudi“, rekao je Biševac.

Za sutra je planirana posjeta novopazarskim preduzećima koji se bave proizvodnjom nameštaja i tekstila, a Bertolini će otvoriti i Festival Kreativna Evropa „Pomeramo granice”, kao i izložbu ženskog stripa realizovanu u okviru projekta Moć žena u stripu.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img