Više od 20 miliona dinara za Novu Varoš u 2024. godini

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas Novu Varoš povodom završenih projekata koje je Ministarstvo do sada podržalo u ovoj opštini sa 4,9 miliona dinara. On se sastao sa predsednikom opštine Radosavom Vasiljevićem sa kojim je razgovarao o daljim ulaganjima u ovoj opštini.

„Realizovali smo projekat digitalizacije opštinske uprave koji je važan iz dva razloga. Prvi je što se time unapređuje efikasnost radnicima u lokalnoj samoupravi, a drugi je što se poboljšava kvalitet pružanja usluga građanima Nove Varoši. Potom smo sufinansirali izradu projektno tehničke dokumentacije za projekat u ulici Potočilo gde se sada nalazimo“, izjavio je ministar Edin Đerlek prilikom posete stanovnicima Nove Varoši najavivši novi projekat u ulici Potočilo koji će podrazumevati kompletnu rekonstrukciju, uključujući vodovodnu i kanalizacionu mrežu, rasvetu i trotoare. Za ove radove biće izdvojena sredstva u iznosu od oko 23 miliona dinara.

Ministartsvo za ravnomerni regionalni razvoj izdvojilo je za sedam opština i 14 projekata u Zlatiborskom okrugu 66,9 miliona dinara.

„Zahvaljujem Ministarstvu u ime svih meštana Nove Varoši na dosadašnjoj saradnji, a zajedničkim radom sa ministarstvima koja žele da promene sliku Srbije, posebno sa Ministarstvom za ravnomerni regionalni razvoj, možemo mnogo toga da učinimo“, rekao je prilikom posete ulici Potočilo predsednik Radosav Vasiljević dodavši da je posebno je važno što će jedna od najstarijih ulica biti obnovljena nakon više od 50 godina.

Ove godine iz budžeta Republike Srbije opredeljeno je 315 miliona dinara za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja u Srbiji. Sredstva su namenjena za projekte iz oblasti poslovne infrastrukture, potom komunalne, putne i socijalne infrastrukture.

Autor fotografija: Miloš Perić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img