Predsjednica BNV dr. Pramenković na sastanku sa rektoricom DUNP dr. Dolićanin

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Misala Pramenković razgovarala je sa rektorkom Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) Zanom Dolićanin o značaju te visokoškolske ustanove i otvaranju studijskog programa na bosanskom jeziku, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju DUNP-a, Pramenković je istakla da ova posjeta ima za cilj da ukaže na interes očuvanja postignutih rezultata i nastavka razvoja u smeru što kvalitetnijeg obrazovanja mladih.

“Delegacija BNV-a interesovala se za mogućnost otvaranja studijskog programa Bosanski jezik i uvođenja sadržaja iz bosanskog jezika, bošnjačke kulture i književnosti na drugim studijskim programima, kao i reakreditaciji postojećeg studijskog programa Srpska književnost i jezik”, piše u saopštenju.

Rektorka DUNP-a Zana Dolićanin istakla je da je saradnja sa tim nacionalnim organom od velike važnosti za tu visokoškolsku ustanovu.

“DUNP izaći će u susret svim zahtjevima koji su u skladu sa pravnom regulativom i podržeće sve ideje i projekte od opšteg interesa, ali najpre od interesa za mlade generacije koje se školuju“, rekla je Dolićanin.

Podsjetimo, BNVje prethodno izrazilo zabrinutost zbog aktuelnog stanja na DUNP-u, kao i zbog činjenice da rukovodstvo ove visokoobrazovne ustanove, na čelu sa rektorkom Zanom Dolićanin, nije imalo volje da razgovara sa njima.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img