Sandžak televizija – Pravnim putem ispraviti nepravdu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Direktor Sandžak televizije Salahudin Fetić kazao da će ta medijska kuća razmatra sve pravne i druge mehanizme kako bi se nepravda pri raspodjeli sredstava za sufinansiranje medijskih projekata u Novom Pazaru dugoročno otklonila.

– Na medijskom nebu Novog Pazara ništa novo. Sve po starom. Kao i prethodnih osam godina, tako i ove. 32 miliona i 250 hiljada dinara jednom mediju – RTV Novi Pazar ili 83%, dok za ostalih 16 medija svega 6 miliona 750 hiljada dinara ili 17%. Ono što je novo ove godine jeste bunt medijskih kuća koji se ovakvom raspodjelom godinama nipodaštavaju i neće da ćute. I to je najpozitivnija stvar u cijeloj priči. Sandžak TV razmatra sve pravne i druge mehanizme kako bi se ova neoravda dugoročno otklonila, istakao je Fetić.

Portal Free Media odbija novac sa konkursa za medije

Ukoliko Gradsko veće Novog Pazara usvoji prijedlog komisije o sufinasiranju medijskih projekata, Free media će odbiti da prihvati novac, navodi se na portalu. Taj medij je naveo da sufinansiranje njihovog projekta (sa (700.000 dinara) neće prihvatiti “zbog nepravedno raspoređenog novca građana, po kojem bi preko 80 odsto sredstava dobio jedan privatni medij”. Free media naglašava da nisu nezadovoljan iznosom koji je komisija predložila za sufinansiranje njihovog projekta, već da se nezadovoljstvo odnosi “isključivo na ostale učesnike ovog konkursa”.

A1-Net podnosi žalbu

A1-Net, kao jedan od učesnika konkursa za sufinansiranje medijskih projekata u Novom Pazaru za 2024. godinu, podneće žalbu zbog rezultata koji su predočeni od strane komisije, ukoliko Gradsko veće usvoji predloženu raspodelu sredstava.

A1-Net naglašava da takva raspodela sredstava ne samo da stvara neravnopravne uslove među medijima u lokalnoj zajednici, već i ozbiljno narušava principe medijskog pluralizma koji su temelj demokratskog društva. Medijski pluralizam se smatra ključnim za promovisanje različitih perspektiva i mišljenja, čime se doprinosi zdravijem javnom diskursu i informisanosti građana.

NUNS upozorio Komisiju da da pravično raspodjeli novac

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) apelovalo je u ponedjeljak na članove komisije u Novom Pazaru da sredstva raspodjele srazmjerno, poštujući zakonska pravila i omogućavajući medijski pluralizam.

U tom saopštenju NUNS je naveo da RTV Novi Pazar dobija „nesrazmjerno visoke sume novca“ na medijskim konkursima i da to ugrožava medijski pluralizam u tom gradu.

 

MEDIJSKI KONKURS – Za RTVNP ponovo preko 80% sredstava

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img