I ovog Ramazana bogat program na Sandžak televiziji

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sandžak televizija je i ove godine za svoje gledatelje pripremila bogat ramazanski program. U programu će gledatelji, ali i slušatelji Ref-ref radija uživati u učenju Kur'ana, ilahijama, prigodnim vazovima, serijskom programu, a osim vlastitog emitovaćemo i sadržaje koji su nastali u drugim produkcijama.

Sandžak televizija je ovog Ramazana pripremila veliku novinu, a to je islamski edukativni kviz IKRE’. Riječ je o prvom islamskom kvizu na ovim prostorima. A pobjednik kviz bit će nagrađen odlaskom na Umru. Kviz se realizira pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Tokom Ramazana bit će emitovan i dokumentarno-historijski serijal “Bosna – sudbina prekrojene zemlje” autora Semir Halilovića koji je sniman tokom proteklih više od pet godina. Tema serijala je politološki diskurs historije Bosne i Hercegovine od Srednjeg vijeka do današnjih dana, dok je fokus serijala na stalnoj promjeni granica Bosne i Hercegovine, povećanju njenog iseljeništva te kontinuitetu ratova.

Osim spomenutih sadržaja, koji će se emitovati neposredno pred i nakon iftara, Sandžak televizija je i ovog puta cjelokupnu programsku šemu prilagodila mjesecu ramazanu.

U programu Sandžak televizije će se predstavit i polaznici brojnih ustanova Mešihata: Reude, Škole Kur'ana, medese Gazi Isa-beg, te studenti FIS-a.

Pridružite nam se na Sandžak Televiziji i provedite ovaj sveti mjesec uz kvalitetan i raznovrstan program koji smo za vas pripremili.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img