Predstavnici lokalnih medija: Tražimo ravnomjernu raspodelu novca

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predstavnici lokalnih medija u Novom Pazaru apelovali su danas na članove Komisije za sufinansiranje medijskih projekata u ovom gradu da pravedno i ravnomjerno raspodeli novac, a da im na prvom mjestu budu interesi građana.

Oni su na tribini na portalu A1tv ukazali na brojne probleme tokom prethodnih osam godina, kada je Radio televizija Novi Pazar (RTVNP) dobijala oko 80 odsto ukupnih sredstava.

Direktor Sandžak televizije  Salahudin Fetić, istakao da je prethodnih godina imao zamjerku na stari Pravilnik, prema kojem je fokus bio na medijskom sadržaju, dok je kredibilitet medija bio isključen.

“Postoje i stvari koje se nisu našle u novom Pravilniku, poput ograničavanja koliko jedan medijski projekat može dobiti novca“, rekao je Fetić.

Urednica portala Free media Amela Bajrovic, kaže da je sve učesnike ovogodišnjeg Konkursa obeshrabila činjenica da najveći iznos sredstava koji se može dobiti po projektu 83 odsto ukupnog novca predviđenog za sufinansiranje medijskog sadržaja.

Podsjetimo, Privremeni organ Novog Pazara raspisao je sredinom februara konkurs za sufinansiranje medijskih projekata, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 39 miliona dinara.

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu za televiziju, radio, internet portale i štampane medije iznosi 200.000 dinara, a najveći 32, 5 miliona dinara.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img