Dupljak: Veliki broj požara na otvorenom tokom vikenda, jedna osoba hopitalizovana

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U danima vikenda zabilježen je veliki broj požara na otvorenom. Nadležni koji dežuraju istakli da će u potpunosti primenjivati kaznenu politiku propisanu Zakonom o sprečavanju požara,  prema onima koji pale travu i nisko rastinje uprkos svim apelima da to ne čine.

Rukovodilac Odjeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak, kaže da su tokom subote i nedjelje ekipe obišle svako mjesto na kom je lociran požar.

„Bile su tri ozbiljnije situaciju. U jednom selu je prijetilo da se zapali 4 hektara šume. Također, bila je i jedna paljlevina blizu trafostanice čije je vlasništvo EPS. Tokom jučerašnjeg dana, u jednom selu u blizini Novog Pazara, došlo je do nekontrolisanog paljenja korova, a vatra je zahvatila jedan dio šume. Tom prilikom slučajni prolaznik, tako su nam rekli vatrogasci i komunalna milicija, morao je da bude hospitalizovan u novopazarskoj Opštoj bolnici“, rekao je on.

Dupljak je naglasio da je broj požara dvostruko uvećan.

„Od početka ove godine broj požara je znatno uvećan, te je, u skladu sa tim, gradski štab za venredne situacije donio zaključe o organiziranju dežurstava. Ona će biti tokom ovog mjeseca, ako bude potrebe, naravno, produžićemo“, dodao je rukovodilac Odjeljenja za vanredne situacije.

Dodao da se građani ne pridržavaju određenih mjera i propisa.

„Predviđene su kazne Zakonom o sprečavanju požara na otvorenom, kao i kazne mjere komunalnom odlukom uređenja grada Novog Pazara“, zaključio je Dupljak.

Zbog povećanog broja požara na otvorenom dežuraju vatrogasci, komunalni milicajci, inspekcija i članovi Odjeljenja za vanredne situacije. Apelovali su na građane, da budu odgovorni prema svojoj okolini, ali i prema cijeloj zajednici.

A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img