Zogić prisustvovao AlBaraka simpozijumu u Medini

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Finansijski menadžer Univerziteta u Novom Pazaru, msc. Haris Zogić prisustvovao je AlBaraka simpozijumu o islamskoj ekonomiji u Medini, Kraljevina Saudijska Arabija. Organizator simpozijuma je AlBaraka islamska banka.
Zogić je ispred organizatora pozvan kao istraživač na polju islamskih finansija u okviru grupe mladih istraživača na tom polju iz cijeloga svijeta.
Simpozijum je otvorio guverner grada Medine, NJ.E. princ Salman bin Sultan bin Abdulaziz, a događaju je prisustvovao veliki broj profesora, bankara, biznismena, istraživača i studenata iz raznih država.
Tema simpozijuma je bila “Ciljevi Šerijata, okviri upravljanja islamskom ekonomijom”, a događaj je bio podijeljen na panel sesije na kojima su prezentovani naučni radovi na ovu temu.
Na događaju je realiziran veliki broj sastanaka na kojima je između ostalog bilo riječi o organiziranju višednevnih seminara na temu islamske ekonomije na Univerzitetu u Novom Pazaru na kojem bi učešće uzeli eminentni profesori u ovoj oblasti iz Saudijske Arabije i Velike Britanije.
- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img