Savet DUNP: Primedbe neosnovane, potrebno smirivanje tenzija

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsednik i članovi Saveta Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) smatraju da su primedbe članova sindikata „Nezavisnost“ i profesora ove visokoškolske ustanove „neosnovane, uvredljive i omalovažavajuće, da je došlo do zamene teza, te da je neophodno smiriti tenzije“ .

Predstavnik Vlade Srbije u Savetu DUNP-a Rade Doroslovački rekao je novinarima da je akreditacija neakreditovanih studijskih programa na ovom univerzitetu trenutno važnija od „besmislenih sukoba“.

„Na svu sreću većina studijskih programa jeste akreditovana i sada treba pažnju usmeriti na one koji nisu a za to je potrebno zadovoljiti zakonske standarde, koji su od strane rukovodstva ispoštovani, ali ne i od strane nastavnog kadra. Ukoliko se ne smire tenzije biće velika šteta za decu Novog Pazara, ali i grad, okolinu i državu, jer mladi treba da ostanu ovde a ne da odlaze u beli svet“, rekao je Doroslovački.

Član Saveta Branko Kovačević samtra da neosnovane primedbe koje nemaju argumentaciju urušavaju ugled ovog Univerziteta, te da su dijalog i smirivanje tenzija obavezni.

„Ovde je došlo do zamene teza, jer je sve urađeno po zakonu i ne vidim razlog da se diže prašina jer sve to šteti ugledu škole, a školstvo je javno dobro i ovde nema politike. Po zakonu sindikat ne može da rukovodi firmom, a studenti imaju svog prorektora, imaju parlament i šefa parlamenta“, dodao je Kovačević.

Na pitanje novinara zašto se rektorka Univerziteta Zana Dolićanin nije pojavila, Kovačević je rekao da je ona „mlada, osetljiva, da nije ništa kriva, te da svoj posao obavlja odgovorno i profesionalno.

Predsednik Saveta DUNP-a Benin Murić je naglasio da ova viskoškolska ustanova od samog početka vodi računa o obezbeđivanju kvalitetnih kadrova i realizovanju kvalitetne nastave.

„Imamo preko 19 akreditovanih studijskih programa, u procesu akreditacije su još tri i nastavićemo da radimo na poboljšanju i sticanju kadrova i uslova za realizaciju kvalitetne nastave“, rekao je Murić.

Profesori i administrativni radnici Državnog univerziteta u Novom Pazaru, i članovi sindikata „Nezavisnost“, održali su polučasovni štrajk upozorenja, kako bi ukazali na loše stanje na toj visokoškolskoj ustanovi.

RadioStoplus

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img