Na FIS-u održan kviz sveopćeg znanja učenika medrese Gazi Isa-beg

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Fakultetu za islamske studije održan je kviz sveopćeg znanja za sva odjeljenja muške i zenske medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru. Pobjednice ovog izdanja kviza bile su učenice treće godine, odjeljenja B/3. Lejla Bećirović, Sumeja Plojović i Ajša Pačariz pokazale su najveće znanje, iako su nijanse odlučivale.

U uvodnom dijelu prisutnima se obratio direktor medrese Gazi Isa-beg hfz. Adnan ef. Dupljak. Posebno je istakao da su svci učenici danas opravdali emanet koji im je dat od Uzvišenog Gospodara, a to je da uvijek tragaju za znanjem.

Među prisutnima i predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa delegacijom. Ovakva manifestacija znanja, gdje su samo nijanse odlučivale o tome ko je najbolji dovoljan su pokazatelj i potvrda riječi da je medresa Gazi Isa-beg najelitnija škola.

Pored nagrada za pobjednike kviza, uručene su i posebne nagrade odličnim učenicima sa prosjekom 5.00. Nagrade su dobili i ostali odlični učenici, kao i oni koji nisu imali niti jedan izostanak sa nastave. Nagrade otišle u ruke i najboljim pojedincima i ekipama iz polja sporta, gdje se Medresa može pohvaliti prvacima u futsalu, bodibildingu, bacanju kugle, ali i u atletskim disciplinama na 200 i 800 metara.

SANA

   

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img