Ministarka Jelena Tanasković obišla radove na korićenju rijeke Jošanice

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Delegacija Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na čelu sa ministarskom Jelenom Tanasković boravila je u posjeti Novom Pazaru. Glavni povod – početak radova na korićenju rijeka Raške, Trnavice i Jošanice. Spomenuti radovi otpočeli su prije dva dana, a rok za njihov završetak je 20 mjeseci.

“Ovo su najznačajniji radovi za Novi Pazar u odnosu i na sva druga ulaganja u vaš kraj, jer su bujične poplave u prethodnom periodu pravile ozbiljne probleme. Nije riječ samo o finansijskoj vrijednosti projekta, već o važnosti uređenja tri rijeke, njihovih korita. Ekipe će raditi punom parom. Naročito želim da istaknem Trnavicu na kojoj radovi počinju u ponedjeljak. Za tu rijeku će trebati najviše vremena, jer je po procjeni izvođača najnepristupačnija i tehnički najzahtjevnija. Za dvadeset mjeseci riješićemo problem koji Novi Pazar ima gotovo četiri decenije i to je za građane najbitnije”, rekla je ministarka Tanasković.

Ministar turizma i omladine Husein Memić u obraćanju za medije istakao je kako je ovo višedecenijski problem.

“Preko 150 milona eura država ulaže u Novi Pazar. Ali, ako pitate ljude, ovo jeste najprioritetniji projekat. Njime ne rješavamo samo problem korićenja, već započinjemo rekonstrukciju kompletnih naselja pored vodotokova. Odmah po korićenju, grad će uraditi pristupne puteve. Biće to potpuno novi život za sve mještane. Da nije bilo ministarke i cijelog tima, vjerovatno bi radovi počeli tek sljedeće godine”, kazao je Memić.

Gradonačelnik Nihat Biševac prisustvovao je danas, a radove na korićenju Jošanice u dužini od jednog kilometra, obišli su i predstavnici Javnog preduzeća “Srbijavode”. Gradonačelnik se posebno zahvalio ministarki i cijelom njenom timu.

“Naročito važan dan za sve nas, a naročito za ljude koji žive pored samih rijeka. Situacija će se ovim ulaganjem promijeniti na bolje, jer sugrađani pored vodotokova neće morati da brinu o ličnoj i bezbjednosti imovine. Sem toga, rješavamo ekološke probleme i stvaramo sveukupno bolje uslove za život ljudi. Zahvaljujem svima koji su, na zadovoljstvo građana, doprinijeli realizaciji historijski značajnog projekta”, rekao je Biševac.

Projektom je predviđeno da se ukoriti preko sedam kilometara. Ukupna vrijednost radova je 25 miliona eura, a finansiraće se iz kredita Svjetske banke. Izvođač radova je tročlani konzorcijum koji čine “Milenijum tim”, “Jadran” i “HSV”.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img