Mešihat – Inauguracija tzv. reisa Halitovića je farsa i predstava za javnost

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Povodom informacija da se u subotu, 02.03.2024. godine, planira inauguracija tzv. reisa Halitovića u Novom Pazaru i navodna dodjela menšure, na koju se pozivaju džematlije da svojim prisustvom daju legitimitet, Mešihat Islamske zajednice obavještava javnost da se radi o farsi, običnoj predstavi za javnost, ustrajnosti u štetnom djelovanju i još jednom negativnom i pogrešnom koraku koji umjesto da ide u pravcu rješenja i vraćanja jedinstva muslimana na prostoru Sandžaka i Srbije, vodi njihovom dodatnom razjedinjavanju, cijepanju i slabljenju Islamske zajednice.

Tim povodom, Mešihat Islamske zajednice poziva sve vjernike da svojim dolaskom ne daju podršku aktivnostima koje nanose štetu po islam i muslimane u Sandžaku i Srbiji, te upozorava da i pasivnom podrškom vaninstitucionalnom ili paralelnom djelovanju snose odgovornost na ovom i budućem svijetu.

Mešihat upozorava sve imame i džematlije koji su se udaljili od legalne i legitimne Islamske zajednice u periodu od 2007. ili kasnije na štetnost vaninstitucionalnog djelovanja, čija je jedna od direktnih posljedica i to što muslimani u Republici Srbiji četiri godine nisu u prilici obaviti hadž, te ih poziva da se vrate u okrilje jedinstvene Islamske zajednice, da zajedno, uz poštovanje procedura i normativnih akata, jačamo Zajednicu i rješavamo probleme koji se nalaze pred njom i muslimanima u ovoj državi, dajući na taj način značajan doprinos jačanju stabilnosti i boljoj budućnosti države i svih njenih građana.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img