Održana radionica “Dječiji sat u Vijeću”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Bošnjačko nacionalno vijeće, u saradnji sa Centrom za unapređenje obrazovanja na bosanskom jeziku „Isa-beg Ishaković“, organiziralo je danas radionicu „Dječiji sat u Vijeću“ u povodu obilježavanja 21. februara – Međunarodnog dana maternjeg jezika i Dana školstva na bosanskom jeziku.

Na početku događaja, u svom obraćanju, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković je istakla da cjelokupna nastava na bosanskom jeziku u Sandžaku predstavlja bogatstvo Bošnjaka.

„Već punih dvadeset godina od prvog časa, tada oglednog, održanog 2004. godine proces nastave na bosanskom jeziku prolazio je različite faze i put je bio trnovit, ali sada se možemo pohvaliti cjelokupnom nastavom na bosanskom jeziku, od predškolskih ustanova, do visokoškolskog obrazovanja. To je činjenica kojom smo izuzetno ponosni i koja predstavlja naše bogatstvo i na svima je nama da radimo na unapređenju tog procesa, od roditelja do obrazovnih institucija“

Radionica se sastojala iz nekoliko različitih aktivnosti i mnogobrojnih učesnika, te su se pisale misli bošnjačkih autora na arebici, bosančici i glagoljici, predstavile ljepote i umjetnost tradicionalnog ručnog veza, ispratile i kaligrafske vještine.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img