Šahid Boajadi smješten u Novopazarskoj Banji

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predstavnici HO iz Njemačke „Tuisa“ obavijestili su nas da je Šahid Boajadi iz Maroka, o kojem smo govorili protekle sedmice, nakon okončanja bolničke rehabilitacije, dovežen u Novi Pazar gdje je privremeno smješten u Spa Aqua Termale Banji. On iščekuje da dobije rehabilitaciju i boravak u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Novopazarskoj Banji.

U koliko rehabilitacija bude uspješna, Šahida očekuje smještaj u jednom od azilantskih centara u Srbji, najvjerovatnije u Sjenici.

Podsjećamo da je Šahid, zajedno sa još tri prijatelja, nelegalno prolazio kroz Srbiju polovinom decembra prošle godine pokušavajući doći do zemalja Zapadne Evrope. U blizini Pirota uhvaćen je od strane Policije, i prema njegovom svjedočenju odveden u šumu i brutalno pretučen, zbog je zadobio prijelom potkoljenica, lakta i druge teške tjelesne povrede. U takvom stanju ostavljen je u šumu, daleko od naselja i ljudi, bez hrane i odjeće. Nakon 8 dana opet ga je pronašla Policija, koja ga je, ovaj put, odvela u najbližu Opštu bolnicu u Pirotu, u kojoj je liječen 12 dana, a nakon toga, zbog teških povreda potkolenica, upućen na liječenje u Univerzitetski klinički centar u Nišu, gdje su mu nakon bezuspješnih pokušaja liječenja, amputirane obije potkolenice, 8. januara 2024. godine.

Nakon što je naša redakcija uputila je zahtjev za dostavu mišljenja i dostupnih informacija pirotskoj i niškoj bolnici, kliničkom centru, policiji, tužilaštvu i centru za socijalni rad dobili smo sledeće odgovore:

Policijska uprava, Osnovno i Više tužilaštvo u Nišu i Pirotu su nam saopštili da nemaju nikakve informacije o ovom slučaju. Opšta bolnica u Pirotu je potvrdila da je primljen na liječenje i upućen ustanovu višeg ranga, dok je Centar za socijalni rad saopštio da je brigu o Boajadiju preuzela spomenuta humanitarna organizacija.

Brutalno nasilje: Migrantu Šahidu iz Maroka amputirane noge nakon prebijanja

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img