Džafer Etemović pušten da se brani sa slobode

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Maloljetni Džafer Etemović iz Brodareva pušten je da se brani sa slobode nakon dvije sedmice provedene u pritvoru. Maloljetni Etemović je optužen tada da je na nacionalnoj osnovi napao maloljetnog P. Budrakovića koji je, prethodno, na jednoj privatnoj proslavi u Prijepolju, pjevao “pucaj u džamije”. Etemoviću je tada pritvor određen pod obrazloženjem da bi mogao da ometa postupak i utiče na svjedoke.

U razgovoru sa njegovim advokatom Harisom Henjašem istaknuto da su prestali razlozi za zadržavanje Etemovića u pritvoru, te da se on osjeća dobro, te da u pritvoru nije imao nikakvih problema.

“Maloljetni Džafer Etemović pušten je da se brani sa slobode, dakle ukinut mu je pritvor. Prestali su razlozi, ako ih je uopšte i bilo, za privođenje. Ispitani su svi svjedoci u ovom postupku. Presta je po tom osnovu razlog za dalji pritvor i sudija za maloljetnike je usvojio naše prijedloge i pustio je Džafera da se brani sa slobode. od 24. je bio u pritvoru. Džafer je fizički dobro, svi su bili korektni prema njemu u pritvoru i nije imao nikakvih problema”, istakao je Henjaš.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img