Novi saziv Skupštine Srbije – Pet bošnjačkih narodnih poslanika iz Sandžaka

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Domu Narodne skupštine održana je konstitutivna sjednica na kojoj su potvrđeni mandati narodnih poslanika novog skupštinskog saziva. Zakletvu je položilo pet bošnjačkih narodnih poslanika iz Sandžaka.

Stranku pravde i pomirenja predstavljat će njen predsjednik Usame Zukorlić, a u skupštinskoj klupi sjedet će i Edin Đerlek. Dva narodna poslanika imat će i Stranka demokratske akcije Sandžaka, a njihovi predstavnici u Skupštini Srbije su Selma Kučević i Ahmedin Škrijelj. Za razliku od prošlih izbora, kada su se na listi okupljenoj oko naprednjaka našla tri predstavnika iz Sandžaka, ovog puta će to biti samo Muamer Bačevac.

U novom sazivu, najviše poslanika imaće izborna lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” koja je osvojila 129 mandata, koalicija “Srbija protiv nasilja” osvojila je 65 mandata, izborna lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” 18, a po 13 poslanika imaće “Nada za Srbiju” i lista “Mi – glas iz naroda”. Šest mandata osvojila je Stranka vojvođanskih Mađara, dok će po jedan mandat imati izborne liste “Politička borba Albanaca se nastavlja” i Ruske stranke.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img