NEMATE IZBORNI LEGITIMITET – Odbornici SPP-a napustili sjednicu Skupštine

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Danas se održava konstitutivna sjednica Skupštine Novog Pazara. Nakon potvrđivanja mandata, uslijedio je izbor predsjednika Skupštine Novog Pazara, a kandidat za tu funkciju je član SDP-a Samir Lekić. 

Neposredno prije glasanja, Skupštinu su napustili odbornici SDA Sandžaka, dok opozicioni odbornici SPP-a i odbornik GPS-a nisu učestvovali u glasanju.

Ukupno 24 odbornika su tajnim glasanjem ZA ili PROTIV birala novog predsjednika Skupštine, nakon glasanja 23 glasačka listića bila su ispravna sa zaokruženim ZA, dok je jedan listić bio sporan, jer nije ZA nije zaokruženo na predviđenom mjestu, pa nije bilo većine za izbor Lekića.

Predsedavajući, najstariji odbornik Jonuz Džanković (SPP), iznio je odluku o odgađanju izborne Skupštine za mjesec dana.

U znak protesta, članovi SPP-a su izašli do govornice noseći transparent s natpisom “Nemate izborni legitimitet”, a potom napustili sjednicu Skupštine.

Sjednicom je nastavio da predsjedava Latif Đerlek iz SDP, najstariji odbornik koji trentno prisustvuje konstitutivnoj sjednici, a nakon toga je ponovoljeno glasanje za izbor Lekića. Ovog puta dobio je potrebnu većinu od 24 glasa ZA.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img