Prof. dr. Hajrudin Balić na Happy TV: Pojas Gaze postao je „najveće dječije groblje na svijetu“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Gost emisije “Aktuelnosti” na Happy TV bio je prof. dr. Hajrudin Balić. Govorilo se na temu trenutnih ratova koji se u svijetu vode, sa posebnim akcentom na dešavanja u Ukrajini, ali u Pojasu Gaze. Prof. dr. Hajrudin Balić ističe da je po prvi put u historiji napada na neki narod omogućeno genocid gledati uživo putem društvenih mreža svakog trenutka.

“Događaj koji se desio 7. oktobra kao da je jedva dočekan kako bi se kazni ovaj, ionako napaćeni narod, koji već decenijama živi u okruženju. Tu se radi o narodu koji je najvitalniji dio arapskog svijeta. Živio sam na tom prostoru i dobro mi je poznata priroda tih ljudi. To su jako pametni i inteligentni ljudi koji su nastrojeni vrlo otvoreno i demokratično. U prilog tome govori i činjenica da je na prostoru Gaze bila jedna od najstarijih hrišćanskih svetinja koju su oni pazili i čuvali sa svojim komšijama hrišćanima sa kojima u miru žive hiljadama godina unazad. sama podrška koju dobijaju od svojih komšija govori o jednom suživotu koji je zaista postojao na tom prostoru”, istakao je prof. dr. Balić.

Cionistička zemlja, ističe prof. dr. Balić, ne bira načine da ostvari svoje zacrtane ciljeve.

“Cionistički režim ne bira sredstva kako da dođe do svojih zacrtanih ciljeva, a to je širenje cionističke, izraelske države, pa nije u pitanju samo Pojas Gaze. On je sada aktuelan, ali u pitanju je mnogo veća stvar – džamija Al Aksa u Istočnom Jerusalimu koje je treće svetište muslimana po važnosti, ali su važne i druge oblasti oko Izraela”, kaže prof. dr. Balić.

SANA

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img