Đerlek: SDP može samo da sanja koaliciju sa nama

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Odgovarajući na pitanja novinara Edin Đerlek se osvrnuo i na političku situaciju u Sandžaku, sa posebnim akcentom na Novi Pazar, gdje je bio kandidat za gradonačelnika ispred Stranke pravde i pomirenja. Slijedi žalba žalba Ustavnom sudu na izvještaje i odluke GIK-a, obzirom da su iscrpljene sve pravne regulative. U Novom Pazaru su, dodaje on, bili najprljaviji izbori u državi.

“Iskoristili smo sva pravna sredstva i ostaje sada da uputimo žalbu Ustavnom sudu na izvještaje i odluke GIK-a što ćemo svakako i uraditi i da vam kažem – ako pogledate jednu činjenicu da predsjednik države kaže da su ovo bili na nivou republike najčistiji izbori zato što je bilo najmanje prigovora, ekvivalentno tome u Novom Pazaru je bilo najviše prigovora, što će reći da su bili najprljaviji izbori, odnosno da su bili neregularni. Imate primjer da je na 15% biračkih mjesta bilo ukupno 122 odstupanja, odnosno nepravilnosti, što implicira da, kada bismo imali uvid u 100% biračkog materijala, imali bismo preko 800 i nešto odstupanja što je, zapravop, riječ o onom jednom odborniku koji se nekom dodaje, a nekom oduzima. To, ustvari, dovodi u pitanje i legitimnost i legalnost ove vlasti. Vidite, situacija je jako teška, pitanje je da li će SDP stranka imati većinu. Nije isključeno da ćemo imati izbore na proljeće u Novom Pazaru. Ne kažem da je to velika mogućnost, ali kažem da nije isključeno”, kazao je Đerlek.

Dodao i da SDP stranka može samo da, kako kaže, sanja vlast sa SPP-om.

“Ono što sam čuo prethodnih dana jeste i da SDA Sandžaka vodi pregovore sa SDP-om. Moje lično mišljenje, iako nije moje da ih savjetujem, mislim da je to loše za SDA stranku. Mislim da će time izgubiti mnogo od svog biračkog tijela, jer su oni zapravo kampanju bazirali na smjeni SDP-a. Ali, kao što sam rekao, oni sami znaju šta rade. Mi ćemo, svakako, ostati opozicija. Čuo sam isto da je bilo posrednika koji su pokušali da razgovaraju sa nama o participaciji u vlasti sa SDP-om. Od toga nema ništa, neka znate. Mogu samo da sanjaju. Mi smo opozicija, znate kakvu smo imali kampanju. Naša parola je “Promjena je pobjeda”, sada govorim kao neko ko je bio kandidat za gradonačelnika, a ne kao ministar”, dodao je Đerlek.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img