Ahmedin Škrijelj: Tražimo ravnopravno učešće pet lista u vlasti

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Ogranka Stranke demokratske akcije Sandžaka u Novom Pazaru Ahmedin Škrijelj na press konferenciji za novinare govorio na temu formiranja vlasti u Novom Pazaru. Tim povodm zatražio formiranje Skupštine grada gdje će ravnopravno učestvovati svih pet izbornih lista, koje su osvojile odborničke mandate na posljednjim lokalnim izborima održanim u decembru. Zatraženo i odlaganje konstitutive sjednice, koja je zakazana za ponedjeljak, 5. februar, dok se ostale liste ne oglase po ovom pitanju.

“Svaka izborna lista dobila bi po 20 odsto od svih nadlježnosti u Novom Pazaru. Na ovaj način bi se neutralisala izborna krađa, a izabrani predstavnici svih građana Novog Pazara uzeli bi ravnopravno učešće u upravljanju gradom”, kazao je Škrijelj.

Na novinarsko pitanje da li će ta partija učestvovati na sjednici ukoliko se ona ne odloži, Škrijelj je odgovorio da će o tome naknadno odlučiti i obavijestiti javnost.

Na kraju pozvao sve zainteresovane strane iz političkog i javnog života , kao i sve prijatelje žitelja ovog grada da podrže ovaj prijedlog.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img