Škrijelj: Ovo nije “MESARA”, mi smo profesionalci u svom poslu (video)

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

M.M. ljekar specijalista ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, uhapšen je zbog akušerskog nasilje uslijed čega je preminula jedna beba, što se kasnije utvrdilo i tokom obukcije. Naokn te informacije, koja je uznemirila javnist,  portal A1 iz Novog Pazara sproveo je anketu, čiji su podaci poražavajući da je blizu 80 odsto žena u Novom Pazaru imalo  loše iskustvo tokom porođaja.

Tim povodom oglasio se Avdul Škrijelj, načelnik ginekološko-akušerskog odjenja, negirajući te navode. Naglasio da su profesionalni u svom poslu.

Škrijelj kaže da se higijena ni u kom slučaju ne dovodi pod znakom pitanja i to ga je, kako dodaje, najviše povredilo.

Dodao, da je njegova dužnost da isprati cjelokupnu situaciju do 14h, ali i nakon toga, ukoliko dođe do nekih komlikacija.

Načelnik-ginekološko akušerskog odjeljenja naglasio da porođaji traju od 12 do 18 sati. Osvrnuo se i na komentare ankete.

Škrijelj se osvrnuo i na komunakaciju ljekar-pacijent i kazao da to mora biti na većem nivou.

Neminovno je da raspolažemo sa malim brojem ljekara, što nije dovoljno za naše odjeljenje, riječi su načelnika-ginekološko akušerskog odejenja.

Ovaj problem je prisutan godinama unazad. Dodao, da se stanje pobošlljalo, ali dominaciju, kaže, očekuju u skorije vrijeme.

Škrijelj je poručio samo jednu stvar.

Na kraju, od 560 anketiranih žena njih 67 odsto imalo je primedbu na higijenu na ovom odeljenju.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img