Zukorlić u Prijepolju – Razgovaramo o učešću u vlasti, principi se znaju, ono što zadužimo mora da sija

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić održao je sastanak sa Opštinskim odborom u Prijepolju. Kazao da je zadovoljan rezultatima koji su ostvareni u Prijepolju i Sandžaku, te da je SPP ostala najjača bošnjačka stranka.

“SPP pored svih udara i napada, pored svih iskušenja koje je imala, na žalost mnogih najjača je bošnjačka stranka u Sandžaku, u Srbiji i ostvarila je 30.000 glasova na ovim izborima, više glasova nego njene konkurentske stranke. To je jedna snaga, jedno povjerenje, jedan politički kapital koji je ovaj narod ubrizgao u nas, bez obzira na sve šta smo proživjeli u posljednjih godinu dana”, kazao je Zukorlić.

Zukorlić dodao da SPP želi biti dio vladajuće većine, ali ne po svaku cijenu. Principi se moraju znati, ono što zadužimo mora da sija, poručuje.

“SPP želi biti dio vladajuće većine u Prijepolju, ali da se zna da sve bude crno na bijelo da bi bio čist račun i duga ljubav. Nećemo ulaziti u vlast blanko, na vrat na nos, na nejasnim okolnostima. Mi smo stranka koja je spremna da bude i vlast i opozicija. Naravno, težimo biti vlast, to je smisao političke borbe, ali hoćemo kada budemo vlast koalicioni sporazum sa vladajućom strankom i da se zna. Ne tražimo ništa preko onoga koliko nas procentualno sljeduje. Zna se za koje se tačke programski zalažemo, projekti, investcije i ondje gdje mi budemo imali nadležnost hoću da to pozlatimo, da to sija i da se vidi razlika kada mi vodimo od nekih drugih. Ako to ne bude radila SPP, ja smatram da onda nismo ispunili misiju, amanet koji smo imali”, dodaje Zukorlić.

Istakao da je SPP bajraktar politike bošnjačkog jedinstva i glavna perjanica i nada za promjenu u bolje sutra.

“Što se tiče ovih iz SDA, stvarno mi je žao što oni nikako da skapiraju i da se pomire sa sudbinom da oni više ne mogu igrati neku ozbiljnu igru. Imali su šansu da prave neku priču bošnjačkog jedinstva sa nama, ali su je propustili na svoju štetu i na štetu naroda. Mi nastavljamo sa tom misijom, jer SPP je bajraktar politike bošnjačkog jednstva. Natavićemo da je zastupamo, a njima bujrum, nek se okupe oko nas. Mi smo stožer, glavna perjanica i nada za promjenu u bolje sutra. Mi smo vidjeli njihovu politiku, ništa novo donijeti neće. SPP je jedina nada i bošnjačkom narodu i, generalno, građanima Prijepolja za neku bolju budućnost, ako Bog da”, završava Zukorlić.

Za predsjednika odborničke grupe SPP-a u Skupštini opštine Prijepolja izabran je Elmedin Čičić, a za njegovog zamjenika imenovan je Naso Planić.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img