U Novom Pazaru poskupela voda i odnošenje smeća

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Održana je sjednica privremenog organa Novog Pazara. Od danas skuplje komunalije i to za 20%. Osim ove tačke, članovi Privremenog organa usvojili su planove i programe nekoliko javnih preduzeća za ovu godinu.

Direktori JKP “Vodovod i kanalziacija” i “Gradska čistoća” poskupljenje pravdaju činjenicom da su od 1. januara povećane i penzije i plate, a samim tim i troškovi preduzeća.

Član privremenog organa Novog Pazara Edin Numanović ističe da je glasao protiv, jer ovo nije, kako kaže, način da preduzeća stanu na noge – što je jedno od glavnih obrazloženja za novonastalo poskupljenje.

Članovi Privremenog organa Novog Pazara usvojili su Rješenje o davanju ovlašćenja predsjedniku ovog tijela Nihatu Biševcu za sazivanje konstitutivne sjednice Skupštine grada.

Na dnevnom redu je i usvajanje godišnjeg Plana inspekcijskog nadzora Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave za izvorne i povjerene poslove, kao i izmjena Plana generalne regulacije naselja u zoni zaštite Đurđevih stupova i Petrove crkve, dijelove naselja Semenjača, Stražište, Deževski put, Postenje, Petrovića lug i zaštićeno područje Gradine.

SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img