Zukorlić u Tutinu – Gradit ćemo temelje iz početka, o statusu 10 odbornika odlučit će Predsjedništvo stranke

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić prisustvovao je radnom sastanku Povjereništva Stranke pravde i pomirenja u Tutinu. Povod posjete bila su posljednja dešavanja u ovoj sandžačkoj opštini. Zukorlić kazao da Tutin zaslužuje mnogo bolje nego što je imao do sada i što ima trenutno. Kazao da je Stranka pravde i pomirenja glasala za smjenu višedecenijske vlasti, ali neće biti dio nove vladajuće većine jer nije ispoštovan uslov Stranke da se ispravi nepravda koja učinjena prema rahmetli akademiku Muftiji Muameru Zukorliću.

– Prvi uslov bio je Dan žalosti povodom smrti rahmetli Mufije , to smo obećali ovdje na mitingu i mi kad kažemo nešto mi od toga ne odustajemo. Mi smo mogli, da smo htjeli tu tačku da sklonimo, da formiramo vlast sa SDA više puta, nudili su nam četrvrtinu, pa trećinu, pa 40% vlasti samo da od te tačke da odustanemo, mi nismo i nećemo da odustanemo. Meni su se ti naši ljudi, iz jedne od frakcija koje su bile kod mene zakleli na Uzvišenog Allaha, da ako te tačke ne bude na Skupštini da oni neće glasat. A druga strana objavila na Fejsbuku da ima samo jedan uslov, sjećanje na rahmetli Muftiju i ništa drugo ne traže. I šta se dešava, obećali su jedno i drugo i tamo su se među sobom sastajali i što se tiče SPP-a trudili da nas totalno iskuljuče, i dogovorili se se proglasi Dan sjećanja rahmetli Muftiju, niko neće da pravi problem, do pred sami kraj, kad je došao kraj svi su se odjednom dogovorili da se Dan sjećanja na rahmteli Muftiju skloni sa dnevnog reda.

– Dali smo im još tri solucije. Solucija dva: da Opštinsko vijeće zasijeda i da proglasi 6. novembar za Dan sjećanja na rahmteli Muftiju. Bajrovi su rekli mi nećemo.

– Opcija tri: da se na Skupštini istog dana, u skladu sa Statutom stavi na dnevni red dopunskom tačkom da se oda posebno priznanje rahmteli Muftiji za doprinos Tutinu i životno djelo. Znači nema Dan sjećanja, nema Dan žalosti, samo da se oda priznanje. Rekli su neprihvatamo.

– Opcija četiri da Skupština opštine proglasi rahmetli Muftiju za počasnog građanina. Pokazali su da im to nije važno. Jednostavno su poručili neinteresuje nas. E braćo i sestre SPP u takvu vlast neće da učestvuje.

Zukorlić kazao da se po prvi put u historiji desilo jedno stranci od 11 odbornika, njih 10 otkaže poslušnost. Kazao da će se o njihovom statusu raspravljati u skladu sa Statutom stranke na prvoj sjednici Predsjedništova.

– Nisu nas ispoštovali. Nisu ispoštovali stranku. Dogovarali su sa privatno. Status ovih odbornika ćemo tretirati na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva stranke. Oni će da dobiju od Nadzornog odbora stranke, da se prije sjednice Predsjedništva izjasne. Stranka ima red, pravila i disciplinu koja funkcioniše svugdje, pa će funkcionisati i u Tutinu. I kad neko mnogo pogriješi mi nećemo odmah da mu “skinemo glavu” nego ima pravo na odbranu, da kaže nešto u svoje ime, da objasni, a onda će da se na sjednici Predsjedništva donijeti odluka o statusu deset odbornika i svih funkcionera koji su imenovani u vlast.

Zukorlić kazao da će se fokus u narednom periodu biti na Tutinu i Sjenici, gdje će se kroz par mjeseci održati lokalni izbori. Najavio inovativnu kampanju i nova lica.

– Glavu gore. Ovo je tek početak za Tutin. Slobodno računajte da se danas Stranka pravde i pomirenja nanovo rodila. Gradit ćemo temelje iz početka. Kompletna centrala, sve će biti koncentrisano ovdje. Svu kampanju koju ste vidjeli u Pazaru, sve mehanizme, marketing, organizacija, redovni sastanci, da se “preore” cijeli teren, to ćete vidjeli u Tutini i u Sjenici.

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img