Svjedočili supruga i djeca rahmetli Edina Hamidovića

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Pred Višim sudom u Novom Pazaru nastavljen je glavni pretres na suđenju Emrahu Latoviću iz Sjenice, okrivljenom da je u avgustu 2021. godine, u centru te opštine, ubio Edina Hamidovića. U svojstvu svjedoka danas su iskaz pred sudom dali supruga i djeca ubijenog Edina Hamidovića.

Supruga Hamidovića, Edina Hamidović u svom svjedočenju je rekla da je na njenog muža pucano kada se parkirao u blizini jednog restorana gdje su se, nakon što su klanjali jaciju namaz, uputili na večeru.

Kazala je da je pucnje začula kada je izašla iz kombija i kroz vrata na desnoj strani vozila krenula da uzme petogodišnju ćerku, koja je u tom trenutku spavala.

Edina je navela da je njen suprug “vodio Sjeničke novine” i da je u njima “pisao o kriminalu u Sjenici”, te da vjeruje da je to jedini motiv za sukob sa porodicom Latović i njegovo ubistvo.

Navela je da je posle smrti supruga našla papir na kojem je on, svojeručno napisao da mu prijete, da je te prijetnje prijavljivao policiji u Sjenici, konzulatu Srbije u Frankfurtu, kao i njemačkoj policiji, kao i da je njegova dvija telefona porodica predala nemačkoj policiji na vještačenje.

M.H. jedan od sinova Edina Hamidovića kazao je nakon što je čuo pucnje vidio pištolj koji viri kroz prozor suvozačevog vozila iz kojeg je pucano na njegovog oca. Kazao da su u vozilu bile dvije osobe, kao i da misli da je pucao vozač.

Rekao je da je on prvi pritrčao ranjenom ocu, koji je ležao na leđima, kao i da je nakon toga otrčao do ambulantnog vozila Hitne pomoći koje je bilo parkirano u blizini.

Z.H. jedna od ćerki ubijenog svjedočila je da je vidjela “bijeli automobil koji se veoma polako kretao”, da je začula pucnje zbog čega se uplašila i prekrila uši rukama, kada je dotrčala do oca vidjela ga je kako leži na ulici.

Suđenje se nastavlja 9. februara saslušanjem ostalih svjedoka.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img