U Univerzitetskoj galeriji održana promocija knjige “Knjiga o Andriću”

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Univerzitetskoj galeriji Univerziteta u Novom Pazaru održana je promocija knjige “Knjiga o Andriću”, autorice prof. dr. Jasmine Ahmetagić. Velika zainteresiranost studenata i kolega profesora za samu promociju bili su pokazatelj želje da se veliki Ivo Andrić upozna i iz jedne drugačije perspektive.

“Moja knjiga o Andriću se bavi time da se velikan pročita posredstvom drugog velikana, odnosno da se Jungova tematika i analitička psihologija prepozna u djelu Andrića, jer čemu onda nova knjiga o Andriću ako ona ne otkriva neki novi prostor za analizu? O njemu je napisana biblioteka knjiga, a ja sam pokušala ono što još nije rečeno o njemu na takav način. Tu sam našla prostor. Naravno da sam počastvovana činjenicom da se promocija pravi baš na Univerzitetu na kojem radim, a nema ništa ljepše zapravo od studenata koji su prisutni”, ističe autorica prof. dr. Jasmina Ahmetagić.

Moderator promocije bila je Upravnica biblioteke Rejhana Selmanović, dok je, pored autorice o knjizi govorila još i književna kritičarka Tamara Krstić.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img