Gegić novi predsjednik opštine Tutin

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta Tutina, glasovima 19 od 20 prisutnih odbornika, za novog predsjednika opštine Tutin izabran je prof. Bajro Gegić, kandidat ispred grupe gradjana “Tutin na prvom mjestu”.

Za njegov izbor, pored pet odbornika grupe koju predvodi, glasalo je i 10 odbornika sa liste SPP-a, dva odbornika SDP-a, kao i po jedan odbornik SNS-a  i dosadašnji odbornik SDA Sandžaka.

Ovom sandžačkom opštinom je od uvođenja višestranačja vladala partija Sulejmana Ugljaninova partija, čiji se odbornici danas nisu pojavili na sjednici, pa će ubuduće nastupati kao opozicija.

Gegić je nakon imenovanja kazao da mu nije pripala počast, već veliki teret i obaveza.

Povjerenik Stranke pravde i pomirenja za Tutin Mersudin Kurtanović kazao da je glasao za usvajanje ostavke bivšem, ali ne i za izbor novog predsjednika Opštine, te dodao da SPP neće biti dio nove vladajuće većine u Tutinu.

Pored izbora Gegića, na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta izabrani su i članovi Opštinskog vijeća i to Elvedin Hazirović, Adnan Šehović, Almas Hamzagić, Besim Klimenta, Zekrija Dreković, Fahrudin Dudić i Ismet Selmović.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img