Muftija Dudić u Priboju – Blagovremena reakcija policije i hapšenje izgrednika ulijeva nadu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Povodom ponovnih nemilih događaja i neprimjerenog ponašanja pripadnika srpske nacionalnosti prilikom božićnog veselja u Priboju, predsjednik Mešihata Islamske zajednice posjetio je, 08.01.2024. godine, Medžlis IZ-e Priboj i sastao se sa rukovodstvom Medžlisa, koje ga je upoznalo sa novonastalom situacijom, te izrazio zabrinutost i najoštrije osudio ovaj čin mržnje.

Muftija Dudić je izrazio zadovoljstvo da su nadležni organi brzo reagovali i uhapsili četvoricu osumnjičenih za izazivanje nacionalne i vjerske netrpeljivosti, koji se nalaze u pritvoru. Blagovremena reakcija policije dobar je znak i ulijeva nadu da će ovaj slučaj biti adekvatno tretiran, naglasivši da se od tužilaštva i suda očekuje da ovoga puta ne smiju zakazati, već da će izgrednike adekvatno kazniti, kako se ovakvi šovinistički ispadi u budućnosti ne bi događali.

Također, predsjednik Mešihata je potvrdio da će Islamska zajednica ostati čvrsto uz Bošnjake Priboja, tražiti da se poštuju sva prava i podržavati njihove zahtjeve prema državnim organima, uz budno praćenje svih sudskih procesa koji se vode pred nadležnim pravosudnim organima.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img