SPP predala Žalbu Višem sudu – Očekujemo da sud neće legitimizovati falsifokovanje izbora

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predstavnici Stranke pravde i pomirenja (SPP) predali su danas žalbu Višem sudu, koja se radi formalnosti predaje GIK-u, a odnosi se na ukupne rezultate, odnosno na poslednji prigovor koji se tiče falsifikovanja izbornih rezultata.

Potpredsjednik SPP Edin Numanović rekao je novinarima da je ovo jedan od poslednjih mehanizama koji su mogli da iskoriste na GIK-u, ali i kada je u pitanju Viši sud u Novom Pazaru.

„Ja se nadam da će sudije Višeg suda u Novom Pazaru Zuhra Spahić, Safet Kadrić, Slađana Tošković i Elvir Dedeić, stati na strani parvde i da neće legitimizovati falsifikovanje koje je sprovela Gradska izborna komisija, kao i da će ispraviti sve nepravilnosti koje je do sada uradio GIK i time svoja imena upisati u historiju ovoga grada, kao neko ko je dopinio sprovođenju pravde i da se ovaj režim konačno stavi van snage“, kazao je Numanović.

On je pojasnio da, pored toga što, sudije Višeg suda u Novom Pazaru svoja imena mogu upisati u historiju ovog grada, također može biti i suprotno, u šta, kako je dodao Numanović ne vjeruju, odnosno da se podrži falsifikovanje koje je sprovela Gradska izborna komisija.

„Mi kao Stranka pravde i pomirenja smatramo da ne može biti nikakve štete od ponavljanja izbora na ovih 14 izbornih mjesta, gdje je došlo do nepropisnog i nezakonitog falsifikovanja zapisnika. Ali itekako može biti ogromna šteta ukoliko ovaj narod bude u naredne četiri godine, mimo svoje izborne volje, stavljen u agoniju koja je trajala proteklih 16 godina“, istakao je potpredsjednik SPP-a.

Numanović je pojasnio i poslednju odluku novopazarskog suda.

„Mi imamo mnogo žalbi i svakako da ćemo iscrpeti sve mehanizme. I nakon ovih odluka postoje više instance kojima se možemo obratiti, te shodno tome naš pravni tim će tretirati sve te odluke“, rekao je on.

Na pitanje novinara, da li je zahtjev SPP-a da se izbori ponove na 14 mjesta ili na svim izbornim mjestima, Numanović je dao jasan odgovor.

„Izborni proces je bio nelegitiman, jer smo na 14 izbornih mjesta utvrdili da je u 99 odsto slučajeva bilo nepravilnosti, ali zašto je problem i da se na tih 14 mjesta, gdje je bilo nepravilnosti, da se ponove izbori. Ako iz GIK-a ne žele da ponovo cijeli izborni proces, koja bi šteta bila da se ponove izbori na 14 biračkih mjesta. Štete ne bi bilo, već bi se još jednom potvrdilo, odnosno dali bismo priliku sistemu da pokaže svoj legitimitet i da imamo pravu izbornu volju građana“, naglasio je on.

Numanović je istakao da ne isključuju mogućnost protesta.

„Kako se bude situacija odvijala i kako Viši sud  bude odlučivao, ali ne isključujemo tu mogućnost i uvijek smo spremni na to. Pratimo puls u narodu i želimo da omogućimo građanima da iskažu svoje nezadovoljstvo“, poručio je on.

Da li je moguća minimalna većina od 24 odbornika da bude na vlasti u naredne četiri godine, Numanović kazao da će, ako do toga dođe, i ostanu nelegitimni rezultati, bće zanimljiva politička scena u Novom Pazaru.

„To je veoma tanka većina i mislim da će to biti nestabilna vlast, što će se vremenom pokazati, koja neće biti u mogućnosti da vodi grad Novi Pazar“, zaključio je potpredsjednik SPP-a.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img