Politički pritisci na porodicu Šušević

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U prostorijama Stranke pravde i pomirenja održana je press konferencija povodom upada i pretresa porodične kuće Ediba Šuševića, člana i aktiviste SPP-a, od strane pripadnika MUP-a.

Potpredsjednik SPP-a Edin Numanović istakao je da ne postoji nikakav osnov upada niti pretresaa, kao i to da službenici MUP-a nisu pronašli ništa, kako stoji i u zapisniku.

“Službenici MUP-a nisu pronašli to što su tražili, niti bilo kakav drugi nedozvoljeni predmet. Imajući činjenicu da niko od članova porodice ne posjeduje nikakav dosije – sve to ukazuje da je ovo bio politički motivisan proces i akt koji je imao za cilj da kazni porodicu Šušević zato što godinama unazad podržavaju put rahmetli Muftije Zukorlića i Stranke pravde i pomirenja i zato što je gospodin Edib kandidat za odbornika na listi SPP-a. Mi, kao stranka, nećemo šutjeti i nijemo ovo posmatrati. Nažalost, ovo nije jedini slučaj i zato ukazujemo na politizaciju pojedinih dijelova MUP-a. Zaista je teško gledati tu inertnost službenika MUP-a kada treba da zaštite svoje građane, kao što je slučaj gospodina Paučinca odnedavno, ali i svu grubost upada i nanošenja fizičkog i duševnog bola porodici Šušević”, istakao je Edin Numanović.

Edib Šušević obratio se medijima istakavši detalje pretresa. Poručio da je siguran da iza ovog čina stoji politički scenario, te da njegovu porodicu i njega ovo neće uplašiti.

“Toga dana došla je policija u pretres naše porodične kuće pod nekom anonimnom prijavom da tu u našem domu postoji nešto, ko zna šta. Kako su oni to uspjeli i kako je taj tužioc napisao naredbu da se to uradi. Oni ništa nisu našli, jer za 100 godina unazad nikada nam policija nije pokucala na vrata. Ali neka znaju – uplašili nas nisu, već su nam dali još veću snagu da ustrajemo do kraja. Ovo je zaista ružno. U kući je bila majka stara 84 godine i bolesna, snaha koja je tu sa djetetom od dva mjeseca – sve su to traume i treba to proživjeti i zaboraviti. Ovdje je čista politička pozadina, čisti politički akt. To je njihov način i neka im služi na čast”, kazao je Edib Šušević.

Među službenicima MUP-a, dodaje Šušević, bila je primjetna nelagoda obzirom da su i sami uvidjeli kako nema osnova za upad i pretres.

“Pretres je trajao oko sat vremena. Operativci koji su radili svoj posao su bili, uglavnom, korektni ljudi – to želim istaći. Primjetio sam čak i određenu nelagodu kod jednog od njih, jer je bio školski drug sa mojim sinom. Obratio sam mu se riječima: “Sine, samo ti odradi svoj posao onako kako i treba. Ne brini, mi razumjemo tvoje radne zadatke”, dodao je Šušević.

SANA

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img