Prijem povodom ponovnog izbora muftije Dudića za predsjednika Mešihata

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Fakultetu za islamske studije upriličen je prijem povodom reizbora muftije dr. Mevlud ef. Dudića na funkciju predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji. Veliki broj prijatelja Islamske zajednice iz Sandžaka i dijaspore došli su kako bi svojim prisustvom još jednom potvrdili svoju podršku Mešihatu na čelu sa njegovim predsjednikom, kao i svim projektima koje kroz pune tri decenije sprovodi.

Prijem je svečano otvorio kurra hafiz Sabahudin ef. Jerebičanin odlomkom iz Časnog Kur’ana. Prisutnima se obratio domaćin prijema, muftija dr. Mevlud ef. Dudić. Trnovitih 30 godina je iza nas, istakao je on, ali su vjernici uvijek bili najveći ponos i podrška Islamskoj zajednici.

“Ponosan sam i zahvalan Allahu da sam večeras zajedno sa svojim saradnicima domaćin našoj dijaspori svjestan da kad nam oni dođu berićet nas Božji obaspe. Mi dijasporu nikada ne zaboravljamo u dovama, jer je ona ponosni dio našeg naroda i Islamska zajednica će učiniti sve u narednom periodu, kako je i ranije bila, da ona bude vaša kuća. Svi ste rahmetli Muftiji akademiku Muameru Zukorliću bili desna ruka, večeras bi bio ponosan na ovaj skup i molim Allaha da mu upiše i ovo naše druženje u dobra djela. Punih 30 godina rada i postojanja Mešihata smo obilježili u oktobru, a naš sandžački čovjek, bilo gdje da živi, bio je podrška ulemi i ovim institucijama. Mi nismo imali kome drugome ni da se obratimo, pa smo se obraćali našima. Vjerovali ste i vjerujete, a pomaže se samo onome kome se vjeruje. Hvala vam na tome. Nemojte se kajati, budite ponosni i ustrajavajte u dobru kao i do sada”, kazao je muftija dr. Dudić.

Ova zajednica, podvlači muftija dr. Dudić, je ozbiljna zajednica. Nisu uspjeli vjetrovi koji su puhali da je poljuljaju.

“Što se više penjemo uzbrdo, više je strijela usmjereno ka nama, ali mi smo na to navikli. I što su više na nas udarali, mi smo bili jači i stabilniji. Što su više medijskih hajki plasirali prema nama, veću su nam reklamu pravili i samo je više podrške od strane ljudi iz dijaspore i Sandžaka našim projektima. Hvala vam od srca u ime svih uposlenika Islamske zajednice”, istakao je muftija dr. Dudić.

Nakon svečanog dijela upriličeno je druženje uz posluženje za prisutne.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img