SPP: Krivične prijave zbog sumnje na falsifikovanje zapisnika

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Potpredsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Edin Numanović podneo je danas Osnovnom tužilaštvu u Novom Pazaru krivičnu prijavu protiv predsednika Gradske izborne komisije (GIK) Radoslava Milića i NN lica zbog sumnje na falsifikovanje zapisnika o radu biračkih odbora na lokalnim izborima u ovom gradu.

Numanović je novinarima rekao da su predmet prijave 14 zapisnika o radu biračkih odbora, javno objavljeni na sajtu Republičke izborne komisije, za koje postoji sumnja da su naknadno ispravljani.

“Razlika koja se pojavljivala na zvaničnim zapisnicima i kopijama koje su dobijali naši članovi biračkih odbora je grubo kršenje zakona. Za takve ispravke morala su da postoje rešenja, koja su naknadno doneta i nisu u skladu sa zakonom. Za četiri zapisnika uopše i nema rešenja o ispravkama”, kazao je on.

Numanović je istakao da je ovo jedan od načina da ozakone rad GIK-a.

“Da ga uvedemo u zakonske tokove. Nama je samo želja da sve što se dešava sa izbornim materijalom i rezultatima bude u zakonskim okvirima. Zato se obraćamo institucijama. Prosto, i sama Gradska izborna komisija je prolongirala svoje odluke pa time odugovlači proglašenje konačnih rezultata. Šta će nam ti rezultati, ako nisu u zakonskim okvirima donijeti. Nama je cilj da utvrdimo istinu i nećemo da gledamo to jednostrano. Da li nama, konkretno, u nekom zapisniku odgovara više ili manje. Ako je manje neka bude manje, ali samo da se ispoštuje zakon i da to budu orginalni zapisnici koji su nama ljudi donijeli sa biračkih mjesta. Također, vjerujemo u neovisnost sudstva i tužilaštva, te se nadamo da će se oni, maksimalno, potruditi da sprovedu zakone i da sankcionišu sve prekršaje”, rekao je on.

Numanović je pojansio šta će raditi u narednom periodu.

” Kako se dalje bude odvijao proces i stizala odbijanja naših prijedloga, predpostavljam kako je do sada bilo odbijanja na GIK-u, tako ćemo se dalje obraćati tužilaštvu i sudu”, poručio je potpredsjednik SPP-a.

Numanović je zaključio da je podnošenje krivične prijave “konkretno zahtev Stranke pravde i pomirenja”, a da SDA Sandžaka i Građanski pokret Sandžaka “imaju svoje advokatske timove i vode borbu kako im oni sugerišu”.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img