Kakvo je stanje u Sjenici i ko je njen pravi predsjednik?

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nakon brojnih nezakonitih radnji koje su zadesile Sjenicu, građani te opštine tražili su objašnjenja koja do danas nisu dobili. U kakvom je danas stanju Sjenica i ko je njen pravi predsjednik, odgovara prvi čovjek te opštine.

Naglasio da sebe vidi kao predsjednika opštine Sjenica, jer, kako dodaje, sve što su uradili predstavnici SDP-a je protiv zakona.

„Ja se osjećam predsjednikom opštine Sjenica, zato što smatram da sve što je učinjeno unazad mjesec dana je protiv zakonito, te se radi o pravnom nasilju i huliganstvu, načinu, uslovno rečeno, osvajanja ili dobijanja vlasti“, riječi su predsjednika opštine Sjenica Muniba Mujagića.

Predsjednik opštine Sjenica kazao da je uredno obavijestio nadležne organe o cjelokupnoj situaciji.

„Uredno sam obavještavao  ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i tražio pomoć i hitno postupanje, ali, nažalost, do današnjeg dana se nisu izjasnili, te iz tih razloga bio sam prinuđen da se obratim kabinetu premijerke, da zatražim pomoć, također bez odgovora. Obratio sam se i kabinetu predsjenika Republike Srbije tražeći, prije svega, da se stvari u Sjenici vrate u zakoniti  okvir i da nadležni, kao drugostepeni organ riješe ovu situaciju. Pri tome, svaki put ističem da sam spreman da prihvatim svaku odluku nadležnih organa“, kazao je Mujagić.

Naglasio da to stanje pravnog vakuma, nasilništva, huliganstva ne odgovara onima koji žiteljima Sjenice žele dobro. S druge strane postavlja se pitanje, zašto mnogima smetaju uspjesi Sjenice.

„Ovo što je neprimjereno u parlamentarnoj praksi Srbije, a vjerujem i širom Evrop, da se na 20 dana pred izbore događa agresiija na opštinu Sjenica i to rade one političke snage koje su poražene 2020. godine sa jedinom željom da zaustave sve pozitivne procese. koji se dešavaju na teritoriji opštine Sjenica, iz sebi sopstvenih razloga, a njih ima nekoliko. Da zaustave svoje političko propadanje na lokalu i da se sa pozicije vlasti probaju spasiti osuđujućih presuda“, poručio je prvi čovjek Sjenice.

Posledice su dalekosežne jedne takve agresije i to iz dva razloga.

 „Jedan je da šalju jednu, jako, ružnu poruku o Bošnjacima i vjerujem da je to izuzetno opasna poruka. Druga poruka, koja je jako važna, koju oni pokušavaju na neki način da riješe,  a činjenica je da je Sjenica višenacionalna sredina, gdje imamo bogatu tradiciju u njegovanju dobrih međunacionalnih odnosa i da ova švercersko-politička, ili kako ja to malo brutalnije kažem lopovsko-kriminalna, sa svojim slugama što, vjerujem, nije dobro za budućnost Sjenice i ono što se vijekovima gradi u Sjenici“, naglaso je Mujagić.

Nakon što je koalicija SDP-SDA-SBR u Sjenici 31. novembra ove godine održala nelegalnu sjednicu Skupštine Opštine. Iz SPP navode da je grupa kriminalaca predvođena Nerminom Kamberoviće (SDP) i Hazbom Mujovićem (SDA) je provalila na huliganski način u kabinet predsjednika Opštine Sjenica Muniba Mujagića u kojem nisu zatekli pečat, koji su tražili.

„Pečat nije bilo kome na izvolte, naročito ne huliganima, pogotovo ne činjenicom da je to na najbrutalniji mogući način urađeno. Pečat je ozbiljna stvar koji ima svoju proceduru, u smislu, zaduživanja, razduživanja i postoji odgovornost. Zar neko misli da bih ja ostavio pečat na stolu da se domognu huligani i da ga zloupotrebljavaju na sebi svojstven način, a svaki čovjek može da predpostavi na koji način bi to moglo biti zloupotrebljeno“, poručio je on.

Mujagić kazao, da su mu, zbog pečata, podnijeli i krivičnu prijavu.

„Ja sam u svojstvu građanina dao izjavu da je pečat u mom posjedu i da nije ukraden, što je moj lični čin, da se zaštitim ja i opština od zloupotreba, a zapravo je suština da se skrene pažnja od brutalnog osvajanja vlasti, od probijanja, razvaljivanja vrata i huligalizma. Pogledajte ljude na tim kamerama koji imaju bogate policijske dosije, a za nekim su, u okolnim zemljama, raspisane i poternice“, riječi su predsjenika opštine Sjenica.

Zaključio da vjeruje da će zakon preovladati  kad je Sjenica u pitanju.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img