VELIKI PROTEST – Novopazarci ustali protiv izborne krađe

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Opozicione stranke SPP-SDA-GPS organizirale su u Novom Pazaru protest “Zaštitimo izbornu volju, ustanimo protiv izborne krađe”. Hiljade građana, prevođeni opozicionim liderima su mirnom šetnjom kroz centar grada iskazili nezadovoljstvo prekrajanjem izborne volje.

U jednom trenutku umalo je došlo i do incidenta sa pristalicama SDP-a okupljenim ispred Gradske uprave. Incident je spriječen uz savjesnu reakciju Usame Zukorlića, Edina Đerleka i ostalih organizatora i učesnika protesta, te hitrom reakcijom Policije. Nakon što se situacija smirila održan je i završni govor predstavnika opozicionih partija.

Ispred GPS-a Edin Zećirović istakao da se neće odustati od zahtjeva da se ispoštuje izborna volja građana.

“Hvala vam na prisebnosti, dostojanstvu, na brizi i ljubavi, hvala vam na odlučnosti da se očuva volja građana. Volja građana i izborna volja su ono što tražimo. Upućujemo apel svim institucijama države, MUP-u, Vladi u tehničkom mandatu, predsjedniku države, svim ljudima koji nose bilo kakvu odgovornost da Novi Pazar prodiše u skladu sa zakonom ove zemlje, da jednako pravo ima građanin Novog Pazara, kao što to ima svaki građanin ove zemlje i ove civilizovane Evrope i svijeta. Nećemo odustati od tog zahtjeva”, kazao je Zećirović.

Ispred SDA Sandžaka Hanadi Hajdinović poručila da su građani odlučili da žele promjene i da im je dosta prethodne vlasti.

“U ovim momentima je veoma važno da zajedno ne dozvolimo prekrajanje izborne volje građana. Uprkos ucjenama i zastrašivanjima, narod ovog grada je rekao prethodnoj vlasti “odlazite!”. Zato moraju otići”, istakla je Hanadi Hajdinović.

Kandidat za gradonačelnika ispred SPP-a Edin Đerlek obratio se prisutnima. Prethodna vlast u Novom Pazaru je pala, ističe on, pa je i vrijeme da to prihvate.

“Sve analize koje imamo, sve stranke koje su dobile zapisnike pokazuju da smo mi pobjednici na ovim izborima, a da je ova vlast pala u Novom Pazaru. Znaju oni to jako dobro, pa su pokušali u izbornom danu, ali i u noći izbornog dana da prekrajaju izbornu volju naših građana. Pa smo vidjeli kako su štelovali zapisnike kako bi sebi priskrbili pobjedu koju nemaju, pa smo vidjeli kako neki džakovi sa rezultatima stižu tek nakon završene noći. Pa smo vidjeli na hiljadu i nešto nevažećih listića koji su glasovi opozicije i sve te malverzacije ukazuju da su grubo prekršili izborni proces i prekrojili izbornu volju građana Novog Pazara. Pali su u ovom gradu”, ističe Đerlek.

Osvrnuo se i pojedine članove Gradske izborne komisije Novog Pazara.

“Ko nam broji i čuva glasove – čovjek koji je pravosnažno osuđen za zloupotrebu službenog položaja i za trgovinu uticaja. Pa je l’ vam sada jasno do kakve je krađe došlo? Do decenijske krađe na ovim izborima. I nije im bilo dovljno, nego hoće još 4 godine da ukradu vaših života. Još 4 godine nepravde, zuluma, agonije. E nećemo im dozvoliti! Građani im to neće dozvoliti! Ne zato što želimo vlast po svaku cijenu, već zato što su građani rekli “ne!” ovoj vlasti, a “da” opoziciji i “da” promjenama. Promjena je pobjeda svih građana Novog Pazara”, završava Đerlek.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img