Zukorlić: Dići ćemo glas, ali neredi nisu rješenje

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić nakon što je Gradska izborna komisija Novog Pazara usvojila preliminarne rezultate, po kojima SDP i lista okupljena oko SNS-a imaju većinu, kazao da ovi rezultati nemaju legitimitet i da će se svim pravnim sredstvima boriti za ispravljanje ove nepravde.

“Ne možemo tako lako da pustimo da se neko igra sa nama, da tako jednostavno sebi izgubimo još četiri godine, da se još čtiri godine ništa ne radi, ne asfaltira, da se ne korite rijeke. Živimo u siromaštvu, nema investicija, električna energija loša, vazduh otrovan, voda neispravna za piće, narod se iseljava, omladina odlazi, korupcija, kriminal, ucjene, mobing, mito. Zato, braćo, mi treba da dignemo glas vodeći računa da to sve ne ode u jedan pogrešan pravac. Bilo je nekih prijedloga za neke nerede, ne! Neredi ovdje nisu rješenje, ali jeste rješenje zakonski, mirnodobski sve što je do nas da uradimo”, kazao je Zukorlić.

Poručio da će SPP biti odlučna da se ispoštuje stvarna volja građana, ali da neredi nisu rješenje.

“Mi se borimo umom, mudrošću, ne idemo glavom kroz zid, ne plašimo se, ne povlačimo se, ne odustajemo, ne okrećemo leđa – mudro i odmjereno, profesionalno igramo. Vlast nikad nije bila uzdrmana kao danas. Bilo je najava da će biti nekih incidenata, bilo je prijedloga čak i od ovih koji bi što prije da ruše SDP, da se to po kratkom postupku riješi. Nije to put, nije to način. Oni se svakako urušavaju. Ovo što galame sad, što muziku puštaju i vatromet – to je samo da bi taj svoj strah zamaskirali i sebe osokolili”, dodaje Zukorlić.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img