“Promjena je pobjeda” Prijepolje – Da predsjednik opštine ponovo bude Bošnjak

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Stranka pravde i pomirenja organizirala je predizborni skup u Prijepolju “Promjena je pobjeda – dr. Elmedin Čičić za predsjednika.”Prepuna sala Doma kulture, svjedočila je da Prijepoljci hoće promjene i bolje stanje na terenu.

Na početku večeri selame uputio je i kandidat za predsjednika opštine Prijepolje dr. Elmedin Čičić.

Naglasio da mladi ljudi sve više odlaze, jer trenutka vlast im ne nudi nikakve mogućnosti za ostanak i rad.

“Mi smo opština u kojoj nema nijedne investicije. Nekima ni ne odgovara da dođe neki investitor, jer će praviti njima konkurenciju. Nisu sposobni da potroše budžet koji imaju za realizaciju mnogih projekata, koji bi doveli do boljeg života građana Brodareva i Prijepolja. Prošle godine vratili su 485 miliona dinara, odnosno 4.150. 000 eura. Od tog, malog dina, novca mogli su kupiti udžbenike za osnovce i obezbijediti besplatna zabavišta za djecu. Nisu uradili ništa ni na polju infrastrukture. Nisu asfaltirali ni 20 km puta, a opština Sjenica, gdje je SPP na vlasti asfaltirala je 70 km”, poručio je dr. Čičić.

Prisutnima se obratio i član političkog savjeta Stranke pravde i pomirenja i uspješni privrednik Hako Duljević.

On je istakao da je Muftija za vrijeme života Bošnjaka u svijetu predstavio na najljepši mogu nacin, onakvi kakvi zapravo i jesmo, dodao je Duljević.

“On nas je omilio u očima svijeta. Prije toga, predstavljani smo krivo, na način kakvi nismo. On je Srbiji i čitavom svijetu pokazao i dokazao da mi nikoga ne mrzimo, da smo svakome prijatelji i možemo biti dobar partner i dobri saradnici, a na tome je radio i uspio”, poručio je Duljević.

Goste je poselamio i državni sekretar u ministarstvu za ljudska i manjinska prava prof. dr. Rejhan Kurtović.

Prisutnima se zahvalio, što nisi skrenuli sa muftijinog puta, jer je, kako je kazao, Muftija živ, sve dok živimo mi.

“Muftija nas je sve spojio, povezao, dao nam snagu Bošnjačkog jedinstva i evo večeras , ja se ljepše osjećam u Prijepolju, nego u svojoj Sjenici, jer ste vi moji. Okupili smo se oko pravih vrijednosti, oko istine, vjere, pravde, dobrih međuljudski odnosa. Nismo se okupili oko sitnih i lažnih interes, već oko onih onih najvećih vrijednosti koje su Bošnjaci baštini gdje god se nalazili”, naglasio je Kurtović.

Osvrnuo se i na probleme u Prijepolju, te pojasnio šta ne valja.

“Ne valja nam politika, političari i nesposobna vlast, koja se nije udostojila da ugrijem ovu prostoriju. Mijenjaćemo ovu vlast, jer potrošeni političari nemaju đta više ponuditi ovom narodu, jer “Promjena je pobjeda”, poručio je Kurtović.

Prisutnima se obratila i Sabira Hadživadić, kandidat za narodnu poslanicu na listi SPP-a. Poručila da je Stranka pravde i pomirenja spremna pokazati svoj puni potencijal u ovom sandžačkom gradu.

Na kraju skupa, prepuna sala Doma kulture u Prijepolju, petominutnim aplauzom pozdravila je predsjednika Stranke pravde i pomirenja Usamu Zukorlića.

Aplauzi i podrška velikog broja Prijepoljaca pokazatelj su poštovanja i povjerenja u Stranku pravde i pomirenja.

“Kada ste na svojevrstan način ukazali poštovanje prema rahmetli Muftiji, poželio da se pojavio, bio bi ponosan na vas”, sa suzama u očima rekao je Zukorlić.

Naglasio da su poveli čistu, dostojanstvenu kampanju i pobjednicku kampanju, kakvu zaslužuje Muftijina Stranka pravde i pomirenja.

“Tugujemo što Muftija nije više među nama, ali nastavljamo jako, jer smo mi generacija pobjede i mi ćemo donijeti bolje sutra i Sandžak i cijeloj Srbiji”, rekao je Zukorlić.

Poručio da Prijepolje zaslužuje da ima časnog i poštenog predsjednika opštine, kao što je to dr. Elmedin Čičić.

“Pozovite sve svoje, u što većem broju, da podržimo ovog čovjeka. Hoćemo bošnjačkog predsjednika opštine, kako je i red bio, koji se do skoro poštovao. Jedan mandat Srbi, drugi mandat Bošnjaka. Na redu je Bošnjakk dr. Elmedin Čičić. Vrijeme je da SPP bude najjača bošnjačka stranka ovdje u Prijepolju”, naglasio je Zukorlić.

Zukorlić istakao nadu da će Prijepoljci će prepoznati SPP čistu od kriminala i korpcije. Istakao je zabrinut ukidanja prvostepene presuda u slučaju “Štrpci”

Došlo je vrijeme kada se može reći SPP Prijepolje, da se toliko ponosimo, zaključio je Zukorlić.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img